Elindultak a hóekék – minden út járható


2012-02-06 16:55:59  | cikk: HuHa  | 


Nincs fennakadás a közlekedésben a délelőtt óta leesett hó miatt a városban és térségében – tudtuk meg a Városgondnokság és a Magyar Közút Pápai Üzemmérnökségének képviselőitől. Buics Lajos, a Városgondnokság kommunális csoportvezetője érdeklődésünkre elmondta, 14 órától járták a város fő útjait a gépek, zúzalék és só keverékkel alásóztak, hogy a lehulló csapadék lefagyását megakadályozzák és a tapadást erősítsék az utakon. A hóekék egyelőre még készenlétben pihennek a telephelyen, mivel a hóvastagság nem érte el azt a mennyiséget, ami az ekék indítását szükségessé tenné. A város útjai mindenütt jól járhatók, de hónedvesek, a mellékutcák pedig hókásásak lehetnek. A város területén másfél centiméter téli csapadék hullott délelőtt óta – tudtuk meg Buics Lajostól.Egyedül a Bakonyban kell jelentősen lassabb forgalomra számítani, a hegység közelsége már Tapolcafőtől érezhető, onnan 3-4 cm-es hó borítja a tájat. A Magyar Közút Pápai Üzemmérnökségének munkagépei folyamatosan úton vannak, a Bakonyban hóekéznek, a kisalföldi területeken pedig szükség esetén sózzák az csúszós szakaszokat.- Az utak mindenütt hónedvesek, hókásásak, de jól járhatók az illetékességi területünkön, a szélárnyékos helyeken megmaradt a pár centis hó, és csúszós mellékutakra is készülni kell – mondta el Polgár Elemér, az üzemmérnökség vezetője, hozzátéve - a gépjárművezetőknek érdemes nagyobb odafigyeléssel és kisebb sebességgel közlekedni.A Magyar Közút helyi üzemmérnökségének két munkatársa egyébként már a hétvégén kapott ízelítőt az igazi téli feladatokból, hiszen péntektől vasárnap estig a Békéscsabai Üzemmérnökség területén segítettek az ottani kollégáknak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!