Revansot vett a Pápai Motax KC


2012-02-05 21:12:16  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Revansot vett a Pápai Motax KC  főképe
A visszavágás lehetősége és kifejezett esélye adatott meg ma este a Pápai Motax KC-nak, ugyanis október 8-án Oroszlányban szenvedte el első, és ezidáig egyetlen vereségét (72-58) az NB II nyugati csoportjában a pápai gárda épp attól az együttestől, mely ma a Városi Sportcsarnokba látogatott. A revans mellett természetesen a cél az első hely megtartása volt a mieinknek, akik a Fülöp, Sömenek, Szekeres, Viant, Vajda kezdő ötössel vágtak neki az első negyednek, a másik oldalon Tóth László az Iszak, Kaposi, Hadnagy, Szilassy, Honhalmi sorral kezdett. Túlzás lenne azt állítani, hogy egymásnak estek a csapatok a kezdésnél, két percet követően is még 0-0 állt az eredményjelzőn, a gólcsendet a vendégek részéről Honhalmi törte meg, a mieink a harmadik percben Sömenek révén büntetőből szerezték meg első kosarukat, nem sokkal később a vezetést is átvettük Szekeres hármasának köszönhetően (4-2). A negyed derekán sok idő elteltével ismét pápai mezben lépett pályára a Veszprémi Egyetem korábbi játékosa, a pápai nevelésű Bogdán Erik, aki elhagyta a veszprémieket, és visszatért Pápára. Sok volt a kapkodás a pályán, a mieink nem játszották végig a figurákat, sok volt az eladott labda, a pontatlanság, Vajda József időkéréssel próbálta felrázni a hazaiakat. A negyed végén Fülöp és Horváth triplájával hétpontos előnyt dolgoztak ki a dudaszóig, igaz lehetett volna tíz pont is a differencia, de Horváth az utolsó másodpercekben dobás közben szabálytalankodott, így a vendégek három büntetővel jöhettek, melyeket Iszak be is dobott (16-9). A második 10 percre már nagyságrendekkel jobban muzsikált a fehér mezes pápai gárda, feljavult a védekezésük és a támadások nagy részét sikerült kosárral befejezni, ám az előny így sem volt megnyugtató (15. perc 24-17). Az első félidő végeredményét Bogdán duplája állította be, 36-26-os állásnál mehettek az öltözőbe a csapatok, Vajda Balázs nem lehetett elégedett a hazai pályán dobott 36 ponttal. Úgy kezdte a harmadik negyedet a Pápa, ahogy a találkozót, kevés lepattanót szedtünk össze, a támadójátékunk nem sokat javult, ezen pedig felbátorodtak a vendégek, és négy pontra megközelítették a mieinket (46-42). A negyed emberévé Sömenek Martin vált, miután fél percen belül két hármast is hintett, ismét megnyugtató előnyhöz juttatva a pápaiakat (53-42). A záró tíz percben Fülöpék tovább növelték előnyüket, a piros mezeseknél Honhalmi próbálta tartani a lelket és a tűzet sikertelenül, a Pápai Motax KC bár nem ma játszott a legjobban a bajnokság során, a gyenge napot kifogó Oroszlányi SE ellen azonban ez is elég volt, Vajda Balázs csapata mindent összevetve magabiztosan gyűjtötte be a bajnoki pontokat, 80-57 lett a vége.

Vajda Balázs: Az első félidő teljesen ki-ki mérkőzésre sikeredett, az Oroszlány jól játszott, szívósak voltak, a zónavédekezésükkel nem tudtunk mit kezdeni. A második játékrész második felére összeraktuk a támadójátékunkat, tudtuk gyorsítani a játékunkat, a hármasaink is ültek. Köszönjük a szurkolóink biztatását, ahhoz, hogy átlendültünk a holtponton, ők is nagyon kellettek. Örülök Bogdán Erik hazatérésének, Erik már Sopronban is remekül játszott, visszatérésével tovább nőttek variációs lehetőségeink.

Pápai Motax KC – Oroszlányi SE 80-57 (16-9, 20-17, 20-16, 24-15)

A Pápai KC legközelebb február 19-én szerepel ismét hazai pályán, vasárnap 18 órától a Dombóvári KS lesz az ellenfél.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!