Az új aulában tartotta a huszadik szülők-nevelők bálját a katolikus iskola


2012-02-05 19:21:53  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Az új aulában tartotta a huszadik szülők-nevelők bálját a katolikus iskola főképe
A farsang jegyében, de a hagyományoknak megfelelően jótékony céllal huszadik alkalommal rendezte meg a Szent István Római Katolikus Általános Iskola a szülők-nevelők bálját.
- A kezdetektől fogva fontosnak tartotta intézményünk, hogy ne csak a munkában, a komoly oktató-nevelői munkában, hanem a vigassággal is együtt legyünk a szülőkkel, ezzel is építve a család és az iskola kapcsolatát. Mivel ez már a huszadik bálunk, bizonyítja, hogy ez a kapcsolat valóban épül, és büszkén elmondhatjuk, hogy a katolikus iskolában jó a kapcsolat a szülők és a pedagógusok között. Vannak visszatérő szülők is, akiknek a gyereke már érettségizett is, de a jól sikerült együttlétek miatt visszajárnak hozzánk - mondta köszöntőjében Gombásiné Takács Gyöngyi igazgatónő.
A bál bevételét minden évben jótékony célra fordítja az iskola, ennek köszönhetően sikerült az elmúlt években a Török Bálint utcán egy játszóteret kialakítani, és az iskola épületében több ablakot kicserélni valamint a szép aulába 50 darab széket vásárolni a szülői munkaközösségnek.
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola szülői munkaközössége nevében Németh Zoltán köszöntötte a megjelenteket az iskola újonnan épült aulájában.
- A magyar hagyományok szerint a böjt havában vagyunk, a farsang a karácsonyi ünnepkört lezáró, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, tehát húsvétot megelőző időszak, a negyven napos nagyböjt kezdetét jelenti. A farsang a tavaszvárás ősi örömünnepe, ez a báli időszak, a tánc, a mulatság, a jelmezek ideje, és azt gondolom, mindenkire ráfér egy kis kikapcsolódás. Köszönöm az iskola és a szülői munkaközösség nevében, és nagyon örülök neki, hogy ilyen sokan eljöttetek, mert ez azt jelenti, hogy odafigyelünk egymásra, hogy törődünk egymással és a célunk is közös: a gyerekeink minél szebb, minél otthonosabb helyen tudjanak tanulni. Bálunkkal iskolánk szép hagyományát szeretnénk folytatni és megőrizni. Minden kedves vendégünknek vidámságot, nagyon jó hangulatot és jó szórakozást kívánok az estre - fogalmazott Németh Zoltán.
Az ünnepségen részt vett dr. Mail József apát-plébános, aki a fenntartó nevében köszöntötte a megjelenteket. Az iskola lelki igazgatója beszédében kihangsúlyozta, az épület felújítását és az új aula megépülését a Veszprémi Érsekség finanszírozta, mivel szeretnének színvonalas iskolákat működtetni. Azt est során fellépett a Vadvirág Néptáncegyüttes Rügyecske csoportja, a Szó és Kép Színpad humoristái, az iskola színjátszó csoportja, valamint egy lelkes szülőkből és gyerekekből álló csoport. A fellépők műsorát dr. Mail József „európai dizájncentere” koronázta meg. A jó hangulatú bálon részt vett Salgó Ferenc atya, dr. Csernai Balázs atya, Szijártó László atya valamint Bali Tibor külsővati atya is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!