III. Horváth Károly Emléktorna


2012-02-04 18:11:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


III. Horváth Károly Emléktorna főképe
A Bakonyerdő Pápa férfi kézilabdacsapata harmadik alkalommal rendezett egykori játékosa és technikai vezetője emlékére kézilabda kupát. Az elmúlt évben hat csapat vett részt a tornán, idén a szervezők törekvései ellenére visszaesett a létszám, hiszen miután a SZESE-Győr lemondta a részvételt, a házigazdák, a Zirc és a MAFC együttese mellett a pápai juniorok szerepeltek. Tekintettel arra, hogy a felnőtt csapatba öt-hat játékos is feljátszik, szűkös volt a felnőttek kerete, arról nem is beszélve, hogy Róth Gábor családi elfoglaltságok miatt nem állhatott Poór Tamás rendelkezésére, Szabó Tamás pedig úgy hírlik, elhagyja a pápaiakat és Németországban folytatja pályafutását. A juniorok és a felnőttek sem tudtak nagyon felpörögni a mai napra, így a harmadik és negyedik hely jutott számukra, a MAFC és Zirc mögött.
- Házon belüli mérkőzéssel kezdtük a tornát, aminek sok haszna nem volt – értékelte a látottakat Poór Tamás. Nehéz annak tudatában felpörögni, hogy tudtuk, utána együtt fogunk játszani. A Zirc ellen rossz játékot mutattunk be, a ránk jellemző védekezési problémák ezúttal sem hiányoztak, hat góllal ki is kaptunk. A MAFC ellen a lehetőségeinkhez mérten nyitott védekezéssel próbálkoztunk, de már fáradtan nem sok esélyünk volt. A bajnokság nem sok jóval kecsegtet, Szabó Tamás hiányát nagyon meg fogjuk érezni tavasszal, jelen pillanatban nem tudom megmondani, mit hoz a jövő. Úgy látom, az egyesületnek az az álláspontja, hogy elég az a játékosállomány ami van, a jelenlegi csapattagok viszont nem sok motivációt látnak ebben az egyesületi modellben. Jelen körülmények között a hazai bajnokikon csak a tisztes helytállás elvárható tőlünk, hogy ki vállalja azt, hogy elutazzon például Szigetvárra vagy Kalocsára, azt jelen pillanatban nem tudom megmondani.

Eredmények:
Bakonyerdő Pápa junior - Bakonyerdő Pápa 18-24
MAFC ASI- DSE – Zirc VSE 23-22
Zirc VSE – Bakonyerdő Pápa 26-20
Bakonyerdő Pápa junior – MAFC - ASI DSE 11-30
Zirc VSE – Bakonyerdő Pápa junior 23-20
MAFC - ASI DSE – Bakonyerdő Pápa 29-18

Végeredmény:
1. MAFC - ASI DSE
2. Zirc VSE
3. Bakonyerdő Pápa
4. Bakonyerdő Pápa junior

A legjobb kapusnak a házigazdák kötelékéből Heizer Lászlót választották, a legjobb játékosnak Szoboszlai Ákost (MAFC - ASI DSE) látták, míg a gólkirály Honyecz Gábor (Zirc VSE) lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!