Jobbikos megemlékezés az Árulás Napján


2009-12-05 21:48:29  | cikk:  | 


Jobbikos megemlékezés az Árulás Napján főképe
Ma délután 14 órakor kezdődött a Wass Albert emlékkőnél a Jobbik Magyarországért Mozgalom pápai szervezetének megemlékezése a 2004. december 5-i népszavazás eredményéről. A megemlékezés előtt Orbán Imre, a Jobbik helyi szervezetének elnöke levette a Magyar Gárda Árpádsávos kendőjét és sapkáját, célozva ezzel a felesleges rendőri jelenlétre. Mint fogalmazott, azért tette ezt, mert szeretné „normálisan megtartani” a rendezvényt. Ezt követően elénekelték a Himnuszt.

Süle Zsolt, az alapszervezet elnökségi tagja emlékezőbeszédében elmondta, a helyszínválasztás nem véletlen, hiszen Wass Albert költő élete jól példázza a határon túlra került magyarok sorsát, megpróbáltatásait.

– Magyarországon született, az erdélyi Válaszúton, rövid idő elteltével azonban a történelem vihara elvette tőle a hivatalos magyar állampolgárságot, de ez egyáltalán nem akadályozta meg abban, hogy az egyetemes magyarságért szóljon, és az erdélyi magyarságért küzdjön.

Süle Zsolt beszédében kitért Wass Albert életére, munkásságára, költészetére és halálának okára.

 – Amikor eljött az oly sokak által várt „úgynevezett rendszerváltás”, Wass Albert szemében is felcsillant a remény, hogy hazatérhet szülőföldjére, és az 1945 után elvesztett magyar állampolgárságát hivatalosan is visszakaphatja. Ezért 1996-ban az akkori magyar hatóságokhoz fordult és kérte, hogy adják meg számára a magyar állampolgárságot. Az akkori minisztert úgy hívták, Horn Gyula, a belügyminisztert pedig - akihez az állampolgársági kérdések is tartoztak - úgy hívták, Kuncze Gábor. E két név ismeretében csodálkozhatunk-e azon, hogy Wass Albert az akkori magyar államapparátustól nem kapta meg a végleges magyar állampolgárságot?

Süle Zsolt szerint az idős, családi gondokkal is terhelt költő életében ez mély nyomokat hagyott. Hamarosan bekövetkező öngyilkosságának okai és a költő lelki gyilkosai között kereshetjük azokat a szociálliberális politikusokat, akik akkor vezetők voltak. Azok a politikusok pár évvel később már nem csak egy embertől tagadták meg az állampolgárságot, hanem az összes határon kívül rekedt magyartól is. - Ezek az urak kiegészültek Medgyessy Péterrel, Eörsi Mátyással, Lendvai Ildikóval valamint Gyurcsány Ferenccel, és a magyar történelem legnagyobb illetve legaljasabb árulását vitték véghez - fogalmazott az elnökségi tag.

A megemlékezés folytatásában Orbán Imre, a Jobbik helyi szervezetének elnöke Kotzián Rudolf Ahogyan szavaztál című versét olvasta fel.
- Az alkotás mondanivalója felkiáltás az Úristenig, hogy meddig lehet ezt a nemzetet alázni? Meddig lehet még a 15 milliós magyarságot egymás ellen kijátszani, meddig lehet még idegen érdekek érdekében felhasználni? Meddig uralkodhatnak rajtunk ezek a fellengzős pesti terroristák?
Orbán Imre úgy fogalmazott, a vers vádbeszéd a magyar Parlament tagjai ellen, akik a mai napig sem alkották meg azt a törvényt, ami által a kiszakított nemzettestvéreink szellemileg, és akár fizikailag is egyesülhettek volna az anyaországgal. Továbbá vádbeszéd az ostobaság, szűkkeblűség, a nyúlszívűség ellen, az anyagi javakat a testvériségnél többre becsülő magyarok ellen. A vers egy kérdőjel, egy felkiáltójel – tette hozzá az elnök.
– Tekintélyes elvtársurak! Ti, akik húsz éve méltóztattok az ország házában a magyarság nyomorán hízni, nincs olyan perc, óra vagy nap, mikor nem a nemzet ellen cselekednétek. Ti, akik a másság tiszteletének bűvöletében tobzódtok, de a magyarul elkiáltott segélykérőszót nem halljátok meg! Ti, akik elhazudtátok a múltunkat, tönkretettétek a jelenünket, feléltétek a jövőnket, akik a történelem szemétdombjára valók vagytok, pusztuljatok a közéletből! Ti, akik bűnbánó pofával hazudtátok bele az emberek szemébe, hogy mekkora veszély lenne az, ha gesztusként képletesen is keblünkre ölelhetnénk elszakított testvéreinket, takarodjatok el ebből az országból! Ti, akik parancsra, ha úri kedvetek úgy kívánja gumibottal vertek minket, könnygázzal fújtok, családunkat zaklatjátok, szomszédjainknál kutakodtok, azáltal, aziránt milyen a politikai nézetünk! Néktek nem lesz szebb jövő 2010-ben! Innen üzenjük, a hatalom, csak árnyékhatalom vezetőinek, szorgos hangyáinak, hogy elég volt! Terveiket ne a Jobbik és a Magyar Gárda tagjai, szimpatizánsai ellen készítsék, hanem mentsék az irhájukat, mert áruló bőrüket Júdás pénzzel töltjük ki 2010-ben!
A Jobbik helyi elnöke zárszójában úgy fogalmazott, nincs elveszve semmi, nincs elveszve a nemzet.
- Wass Albert útját járni embert próbáló, de magasztos feladat! Járni az utat, megszólítani az embereket, megmutatni az arcunkat, megmutatni, hogy vagyunk, ezt kell tennünk! Meg kell mutatnunk, hogy van egy másik Magyarország, ami mindig is ott volt az emberek szívében, csak a kishitűség okán azt elfedtük!
Orbán Imre szerint a Jobbik feladata felébreszteni a nemzetet! Fel kell nyitni az emberek szemét, meg kell nyitni lelküket, szívüket és ki kell vezetni a magyart a hátsó udvarról a fő térre – fogalmazott a helyi elnök.

A megemlékezés végén gyertyákat gyújtottak az emlékkőnél.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!