Lássuk a medvét! Mackókiállítás a Pegazusban


2012-02-03 21:18:59  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Lássuk a medvét! Mackókiállítás a Pegazusban főképe
Február 2-án, azaz tegnap a medve kijött barlangjából, s mivel hideg, de szép napos volt az idő, meglátta az árnyékát, ettől megijedve visszabújt barlangjába - ez pedig a néphit szerint a tél elhúzódását jelzi.
A pápai Pegazus Színház harmadik alkalommal szervezi meg februárban a Mackókiállítást. A tegnap délelőtt kezdődött kiállítás rendkívül sikeres kicsik és nagyok körében egyaránt. A tárlaton közel ezer maci várja a látogatókat. A különleges kiállításnak sok egyedi darabja van, tematikus elrendezésben, változatos formájú, színű, méretű, fajtájú plüssök várják a vendégeket. Így megtalálható a barnától a koala medvéig, a kulcstartó méretűtől az életnagyságúig, az ülőtől a hason fekvőig, a fehértől a kékig, mindenféle maci.
Sarkadi Nagy László igazgató kérdésünkre elmondta, minden évben bővítik a kollekciót, egyre több mackó várja a gyerekeket. A kiállított barátságos, kedves arcú medvék a társulat tagjainak kedvencei, a legidősebb brummogó majdnem 60 éves.
A két nap alatt már közel háromszázan látogattak el a Pegazus Színház barlangjába.
Az ingyenes kiállítás február 8-ig tekinthető meg, 10 és 12, valamint 13 és 16 óra között.
A szervezők mindenkit szeretettel várnak!


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!