Kiváló minőségűnek indult, de délutánra megrongálták - feltöltötték a jégpályát


2012-02-03 19:43:36  | cikk: mo  | 


Kiváló minőségűnek indult, de délutánra megrongálták - feltöltötték a jégpályát főképe
A tartós fagyoknak köszönhetően a Városgondnokság munkatársai elérkezettnek látták az időt arra, hogy az autóbusz-pályaudvar melletti 45x70 méteres területet feltöltsék vízzel. A jégpálya területére közel hat órán át mintegy 400 köbméter vizet fecskendeztek, hogy az később méltón szolgálhassa a korcsolyázni vágyó pápaiak kedvét – tudtuk meg Buics Lajostól. A Városgondnokság kommunális csoportvezetője elmondta azt is, a pálya még nem fagyott át teljesen, a balesetek elkerülése érdekében csak vasárnaptól korcsolyázható biztonságosan. A tartós hidegnek köszönhetően azonban, ha a vízmennyiség teljesen átfagy, akkor körülbelül 7-13 cm-es jégvastagsággal számolhatunk – tudtuk meg Buics Lajostól. A kommunális csoportvezető szerint a jégpálya talán még soha nem volt ennyire kiváló minőségű. Ez azonban nem tartott sokáig, hiszen a kora délutáni órákban ismeretlenek a jégfelületet megrongálták, a jeget több helyen betörték. A Pápai Rendőrkapitányság illetékesétől megtudtuk, a további rongálások elkerülése érdekében a rendőrjárőrök visszatérően ellenőrzik a jégpálya területét.  A Városgondnokság pedig nyomatékosan kéri az arra közlekedőket, hogy ne tegyenek kárt a jégfelületben, óvják meg a város egyik téli kikapcsolódásra alkalmas területét. 

A jégpályát vélhetően sokáig használhatják a korcsolyázók, hiszen a hőmérő higanyszála egészen február közepéig nem kúszik nulla fok fölé. Az előrejelzések szerint nappal -6, éjszaka pedig -12 fok körüli értékekkel számolhatunk a pápai kistérségben.

(Fotóink a rongálás előtt, a szinte tükörsima jégpályáról készültek)

Képek:


Címkék: jégpálya
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!