Kézilabda: Áprilisban U-20-as világbajnoki selejtezőt rendeznek Pápán


2012-02-02 22:34:12  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kézilabda: Áprilisban U-20-as világbajnoki selejtezőt rendeznek Pápán főképe
A XVIII. U-20-as női kézilabda-világbajnokságot 2012. július 1-15. között Csehországban rendezik. A rendező ország jogán Csehország biztosan ott lesz a vb-n, csakúgy, mint Dánia és Hollandia, akik Eb-győztesként és Eb-másodikként vesznek részt a világversenyen. Európában 24 válogatott játszik selejtezőt a tíz európai helyért április 6-8. között. 2011 novemberében hat négyes csoportot sorsoltak ki: az 1-4. csoportból két-két, az 5. és a 6. csoportból egy-egy válogatott jut ki a világbajnokságra. A Róth Kálmán által vezetett magyar junior válogatott az 5. csoportban küzd majd Spanyolország, Portugália és Izrael együttesével. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a junior női válogatott csak akkor mehet a csehországi vb-re, ha a spanyol, a portugál és az izraeli együttest is legyőzi. Jó hír, hogy a magyar lányok Pápán, a Városi Sportcsarnokban vívják a selejtezőket április 6-8 között.

A világbajnokság selejtezőcsoportjai:
1. csoport: Ausztria, Franciaország, Svájc, Montenegró
2. csoport: Szerbia, Horvátország, Ukrajna, Bulgária
3. csoport: Svédország, Norvégia, Szlovénia, Szlovákia
4. csoport: Románia, Oroszország, Törökország, Izland
5. csoport: Spanyolország, Portugália, Magyarország, Izrael
6. csoport: Németország, Lengyelország, Nagy Britannia, Olaszország

A sorsolással kapcsolatban a juniorok szövetségi kapitánya, Róth Kálmán osztotta meg a gondolatait a handball.hu-val.
- A csoportunkban lévő együtteseket komolyabban meg kell ismernünk, de akárkit is kaptunk volna, tovább kell jutnunk, mert mindent meg kell tennünk, hogy kijussunk a világbajnokságra. A spanyolok stílusa kicsit szokatlan, bár mostanában már nem annyira erőltetik a nyitott védekezést, inkább egy magas hatos falat alkalmaznak. Ha megfelelő időt tudunk együtt tölteni a válogatottal, akkor komoly csapatunk lesz.
A selejtező részleteit és az előkészületeket honlapunkon folyamatosan nyomon követhetik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!