Vigyázat, csaló!


2012-02-02 22:23:01  | cikk:  | 


Vigyázat, csaló! főképe
A Pápai Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen üzletszerűen jelentős kárt okozó csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
Az eljárás egy pápai lakos feljelentése alapján indult meg, akinek 4 millió Ft-ot érő Skoda típusú személygépkocsiját egy Tuboly József néven bemutatkozó személy hitelátvállalás ürügyén elvitte, de a törlesztő részleteket nem fizette, és a megadott telefonszámon a kapcsolatot vele felvenni már nem lehetett.
A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető különböző internetes oldalakon hitelátvállalással eladásra kínált gépjárművek tulajdonosait keresi meg, és vállalja a járművön fennálló tartozás tovább fizetését. A megállapodást szerződésben is rögzítik, ám a hitelt nyújtó bankot nem értesítik az ügyletről. A gyanútlan sértettől elviszi a gépkocsit, a törlesztő részleteket azonban nem fizeti. Szándéka egyértelműen a gépkocsi megszerzésére és feltehetően külföldön történő tovább értékesítésére irányul.
A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy a képen látható Tuboly József 28 éves, kecskeméti lakos, aki a Furgon Futár Kft. ügyvezetője, ezen cég nevében jár el. Eddig 5 személygépkocsi tűnt el rajta keresztül. Nagy a valószínűsége annak, hogy a sértettek száma az eddig felderítettnél jóval magasabb, hiszen a bűncselekmény sorozatot a közelmúltban kezdte el, így többen talán még nem is vették észre, hogy megkárosította őket.
Tekintettel arra, hogy Tuboly József tartózkodási helye ismeretlen, ezért ellene elfogató parancs van érvényben.
A Pápai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Tuboly József tartózkodási helyét ismeri, vagy akit a férfi megkárosított, jelentkezzen a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán Szegedi Zoltán r. főhadnagynál személyesen, vagy a 89/313-011-es telefonszámon.
A további bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrkapitányság arra is felhívja a gépkocsi tulajdonosok figyelmét, hogy a jármű hitelét csupán az opciós jog jogosultjának beleegyezésével lehet átvállalni, ellenkező esetben az adós elköveti a hitelsértés vétségét.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!