Előkészítő kézilabda foglalkozások ovisoknak a Weöresben


2012-02-02 14:07:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Előkészítő kézilabda foglalkozások ovisoknak a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola a 2012/2013-as tanévtől emelt szintű kézilabda oktatást indít felmenő rendszerben a leendő első osztályos fiúknak és lányoknak. Ez annyit jelent, hogy heti öt testnevelés órán és két délután a napközi ideje alatti kötelező edzésen ismerkedhetnek meg a gyerekek a kézilabdával és más mozgásformákkal. Minden héten szerdán és pénteken 18-19 óráig a Weöres Sándor Általános Iskola tornatermébe várják a szülőket és a leendő elsősöket, hogy a foglalkozásokon mozogjanak, játszanak, ezáltal barátkozzanak a szivacskézilabdával. Horváth Attila, az intézmény igazgatója elmondta, a jelentkezőket szinte biztos, hogy felveszik, válogatás nem lesz, hiszen a cél, hogy a gyerekek megragadjanak a sport mellett, ami jó alapja lehet a pápai felnőtt kézilabda utánpótlásnak.
- A Kilián DSE mellett a városnak is rendkívül fontos a kézilabda, három évvel ezelőtt dr. Áldozó Tamás akkori alpolgármester, Unger Tamás igazgató, Pozsgai László, a Bakonyerdő Pápa szakosztályvezetője és jómagam egyeztettünk arról, hogyan lehetne még jobban felfuttatni ezt a sportágat. Ez eltelt három esztendő sikeres volt, szivacskézilabdában országos negyedik helyet értünk el, elindult a női vonal is a megyei első osztályban, ehhez kapcsolódóan fontosnak tartom kiemelni, hogy örömteli, hogy a városban működő három kézilabda klub, a Bakonyerdő Pápa, a Motax KC és a Kilián DSE összefogott, mindannyian a kézilabdáért igyekszünk tenni, amit a múlt heti Vállalkozói fórumon is igyekeztünk kifejezni.
Horváth Attila arról tájékoztatott, hogy a társasági adóból befolyó összegből új felszereléseket tudtak vásárolni, a labdák, a megkülönböztető mezek már megérkeztek, a későbbikben új kézilabda kaput is beszereznek, ami tovább növeli az edzések minőségét, emellett a személyi jellegű ráfordítások és az utazási, versenyzési költségek is biztosítottak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!