2012 a felújítások éve lesz a Szent Anna Plébánián


2012-02-01 14:48:26  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


2012 a felújítások éve lesz a Szent Anna Plébánián főképe
A második világháború közepén, 1943. május 16-án dr. Czapik Gyula akkori veszprémi püspök megalapította a Szent Anna Plébániát. Jövőre, 2013-ban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Ez alkalomból nagyszabású megemlékezést, hálaadást szervez a plébánia.
- A Szent Anna Plébánia a kezdetekkor mint temető kápolna működött a városban. 1975-ben Ranolder János veszprémi püspök kezdeményezésére bővült a templom és nyerte el ma is működő formáját, s közben egy hívő közösség is formálódott belőle. 1942-ben Rácz Anna hagyatékában házát a plébániára hagyta mint plébánia lakot. Ekkor gondolta dr. Czapik Gyula püspök, hogy megalapítja a Szent Anna Plébániát. Ennek a hét évtizednek küzdelmeire, értékeire szeretnénk visszaemlékezni 2013-ban - mesélte Salgó Ferenc kanonok-plébános.
A Szent Anna Plébánia erre a jeles évfordulóra ünnepi díszbe fog öltözni. 2009-ben kezdték el a templom felújítását külső munkálatokkal.
- Az idei évben a belső munkákkal szeretnénk haladni. Jelenleg 5 és fél millió forint áll rendelkezésünkre, de továbbra is várjuk a hívek felajánlásait, valamint számítunk még a Veszprémi Főegyházmegye és a helyi önkormányzat támogatására is, mivel a templom rendkívül jó közösségi helyszín a város életében. A templom a Szent Anna Plébánia anyatemploma. Az évek során azonban nagy összefogás révén megépült a Szent József Kápolna is, amely sok feladatot átvállal az anyaotthontól. 2012. a plébánia életében az összefogás, a munkálatok ideje lesz. Idén szeretnénk a belső felújítási munkákat elvégezni, 2013 pedig az ünneplés ideje lehetne - tette hozzá a templom plébánosa.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!