A 2011-2012-es költségvetésről, valamint a munkatervről tárgyaltak az örmény nemzetiségi önkormányzat ülésén


2012-01-31 20:50:55  | cikk: Babos Petra  | 


A 2011-2012-es költségvetésről, valamint a munkatervről tárgyaltak az örmény nemzetiségi önkormányzat ülésén főképe
A Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat ma délután tartotta soron következő ülését, melyen a megjelent képviselők nyolc napirendi pontot tárgyaltak meg. Az első napirendi pontban rövid tájékoztatót hallgathattak meg a képviselők dr. Nagy Krisztina aljegyzőtől a nemzetiségi jogok 2011. évi törvényében foglaltakról. Legfontosabb változás, hogy a kisebbségi elnevezés helyett a Magyarországon élő csoportokra a nemzetiség szót használja a törvény. Ebből adódóan az önkormányzat új neve, Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat. Fontos szabályként említi, hogy az önkormányzatnak önálló bankszámlát kell nyitnia és önálló adószámmal is kell rendelkeznie, melynek ügyintézése már folyamatban van. Amíg az önkormányzat a pénzügyi elszámolási kötelezettségének nem tesz eleget, addig nem jogosult az állami támogatás igénybevételére. Az elnök feladatai is bővültek, a jegyzőkönyvet 15 napon belül a jegyzőnek és a kormányhivatalnak is el kell küldenie, továbbá az önkormányzat vagyoni helyzetéről elszámolási kötelezettséggel tartozik. Újdonság még, hogy a kisebbségi önkormányzatok költségvetési tervezéséről szóló szabályokat megállapodásban kell rögzíteni, amit felülvizsgálnak.
A második napirendi pontban a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását tárgyalták a képviselők, eszerint a kisebbségi önkormányzat elnevezés helyett a nemzetiségi önkormányzatot fogják használni. Pontosításra kerültek a zárt ülések és közmeghallgatások időpontjai, valamint az önkormányzat önálló bankszámlája.
A Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló határozat módosításáról is tárgyaltak az ülésen. Erre azért volt szükség, mert 10.742 Ft kamatjóváírással gyarapodott az önkormányzat vagyona, így összesen 460. 442 Ft-ra emelkedett a felhasználható összeg.
A negyedik napirendi pontban a 2012. évi költségvetésének meghozatalát megelőző kiadásokról esett szó, majd a 2011. évi pénzmaradvány lekötéséről tárgyaltak. Az összeget az áprilisi ünnepségre és az első félévben megrendezendő kiállítás költségeire kötötték le egyhangúan a képviselők. A 2012-es évben az önkormányzat 209.539 Ft-os állami támogatásra és 200.000 Ft-os polgármesteri keretből származó támogatásra számíthat.
A testület végül a 2012. évi munkatervet beszélte meg. Az idén is sok színes programot szeretnének szervezni, többek között festménykiállításokat, hangversenyt, de megemlékeznek a genocídium emléknapjáról és az Örmény Köztársaság kikiáltásának évfordulójáról is.
A képviselők végül megszavazták, hogy 2012-ben is benyújtják az igénybejelentést a Wekerle Alapkezelőhöz feladatalapú támogatásért.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!