Heves vita a cigány kisebbségi ülésen


2012-01-30 21:13:00  | cikk: Babos Petra  | 


Több mint három órás volt a Pápai Cigány Kisebbségi Önkormányzat mai ülése, hiszen a képviselők már az első napirendi pontban foglaltakkal nem értettek egyet.
A napirendi pontok megtárgyalását követően Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnök számolt be a média képviselőinek az ülésről.
- Egy hevesebb vitát váltott ki a 2011-es új nemzetiségi törvény, mely szerint a cigány közösséget roma néven említik. Képviselőtársaim nem akarnak és nem is tudnak ezzel azonosulni. A Szervezeti és Működési Szabályzatban nevünket Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat névről Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat névre módosítottuk. Az elnevezéssel kapcsolatban döntést hoztunk arról, hogy az illetékes törvényhozó testületeket megkeressük ezzel az észrevétellel, s kérjük annak lehetőségét, hogy a megszokott módon a cigány elnevezés megmaradjon - foglalta össze röviden az elnök.
A testület a többi napirendi pontot ellenszavazat nélkül egyhangúan elfogadta. Szó esett a 2011. és a 2012. évi költségvetésről, a munkatervről és a feladatalapú támogatás igényéről, melyre április 15-ig lehet jelentkezni.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!