Tájak, városok Ács Tas Lászlótól


2009-12-04 22:24:56  | cikk:  | 


Ács Tas László festménykiállításának megnyitóján vehettek részt az érdeklődők ma 17 órakor a pápai Helyőrségi Klubban (HEMO). A tárlaton Puskásné Tófeji Valéria szavalatát követően Borbély Lajos művész-tanár osztotta meg gondolatait a közönséggel a művekről.
Kiemelte, hogy a művészet egy folyamat, ami látható az alkotásokon, az igényesen, precízen kidolgozott képeken. Egyéni kifejezésmódjában ítéletet alkot, idealizálja a számára elfogadhatatlant. A képek színhangulatukban és témájukban egységesek, ami nagyon fontos egy kiállításon, mert harmóniát teremt. A barnát, és a meleg színeket gyakran használja, ez barátságosságra utal. Képeire a realista, naturalisztikus megfogalmazás is jellemző.
Végül az esti megvilágítású képeket emelte ki, melyek fényszegény környezetben készültek, s ez által nagyon nehéz megfesteni az ilyen műveket- mondta el a művész-tanár.
A megnyitót követően a művész, Ács Tas László szólt a közönséghez, s elmondta, hogy kisgyermek kora óta szeret festeni, tisztelettel gondol vissza régi tanáraira, akiktől kitartást, szakmai hozzáértést és bíztatást kapott. A zenéhez és a természethez vonzódik, kedveli a szép tájakat, hangulatos falukat vagy városképeket, magányos öreg házakat és templomokat, ami ihletet ad neki a művei elkészítéséhez.
Az olajfestmények meg is vásárolhatók Ács Tas Lászlótól.

Babos Petra

Képek:

nincsenek képek

Ács Tas Lászlóról:
Pápán született 1953-ban. Nős ember, egy kisfia van. Iskoláit Pápán és Veszprémben végezte. Évekig Szentkirályszabadján dolgozott helikopter technikusként, majd visszatért szülővárosába, Pápára. Itt varrógépműszerészként tevékenykedett.
Rendszeresen jelen van a Pápai art kiállításon, 2007-ben már volt önálló kiállítása a HEMO-ban. 2009-ben a Pannon Egyetem állított ki, legközelebb pedig 2010. januárjában Várpalotán nyílik tárlata. Sokféle technikát kipróbált már, de egy jó ideje vászonra és farostlemezre fest, olajfestékkel és temperával.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!