A Jobbik nem támogatta dr. Vörös Ibolya újbóli kinevezését


2012-01-30 19:37:32  | cikk: mo  | 


A Jobbik nem támogatta dr. Vörös Ibolya újbóli kinevezését főképe
A januári képviselőtestületi ülésen hozott döntéseket kommentálta mai sajtótájékoztatóján Erőss Bulcsú. A jobbikos önkormányzati képviselő nem támogatta dr. Vörös Ibolya főigazgató újbóli kinevezését a Gróf Esterházy Kórház élére. Erőss Bulcsú szerint nem szerencsés, ha egy politikus egy önkormányzati fenntartású intézmény élére kerül, mert az a választópolgárokban a pozícióhalmozás benyomását kelti. A pályázó szakmai tapasztalatát és felkészültségét azonban a jobbikos politikus nem vitatja – derült ki a sajtótájékoztatón. A Jobbik önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, a kórházban a szakemberhiány, a hosszú várakozási idő és az egyes műszerek hiánya, meghibásodása – pl. a bőrgyógyászaton használatos diatermiás készülék – jelenti a legnagyobb problémát a betegellátás területén.
- A Jobbik azt várja a főigazgató asszonytól, hogy megbízatása ideje alatt (2017. január 25-ig) érje el, hogy a híresztelésekkel ellentétben a pápai kórház ne elfekvővé váljon, hanem a térség stabil kórházává – tette hozzá Erőss Bulcsú.
A jobbikos politikus tájékoztatott a testületi ülés további napirendi pontjaiban tárgyalt döntések tartalmáról is. A Jobbik támogatta az ivóvíz-és szennyvízszolgáltatás, valamint a települési folyékony hulladék kezelésének díjait érintő közszolgálati díjak mértékének csökkentését. Szintén igennek szavazott a jobbikos önkormányzati képviselő a méhnyakrák és a nemi szervi szemölcsök elleni védőoltás támogatása tekintetében. A képviselő-testület által elfogadott javaslat szerint amennyiben a szülő kifizeti az első oltás díját, 17840 forintot, úgy az önkormányzat átvállalja a második és a harmadik oltás költségét. Erőss Bulcsú véleménye szerint fontos, hogy az érintett szülők tudják: amennyiben az első oltás költsége is gondot okozna, pártállástól függetlenül forduljanak bármelyik önkormányzati képviselőhöz, mert az önkormányzattal közösen lehetőség lesz a probléma megoldására – hangsúlyozta a jobbikos politikus.
A sajtótájékoztatón elhangzott, a Jobbik két pályázat benyújtását támogatta: az egyik a közösségi közlekedés fejlesztése kapcsán a gépjárműpark megújítását célozza, míg a másik a 2014. július 18-30. között a hazánkban tartandó U19-es Európa-bajnokság megrendezésével kapcsolatos.
- A Magyar Labdarúgó Szövetség pályázatában Pápa városát is megjelölte lehetséges helyszínként, ami városunknak igen komoly lehetőséget biztosít és amire érdemes költeni, mert az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) által rendezett tornákat mindig nagy érdeklődés övezi – fogalmazott Erőss Bulcsú.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: jobbik
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!