A látványsportágakról szólt az idei Vállalkozói fórum


2012-01-27 15:08:56  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A látványsportágakról szólt az idei Vállalkozói fórum főképe
Rendhagyó volt az idei összejövetel, ugyanis a fogadásnak nem a Somogyi Galéria, hanem a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézménye adott otthont, emellett a szokásostól eltérően nem a városba települt új gazdasági társaságokkal ismerkedhettek meg a meghívottak. A mai napon a látványsportágakban érintett egyesületek kaptak bemutatkozási lehetőséget. 2011 nem a gazdasági fellendülés éve volt, így az elmúlt évben új gazdasági társaság nem telepedett le városunkban, ugyanakkor lehetőséget szerettünk volna biztosítani a Pápai Egyesített Labdarúgó, a Pápai KC, Bakonyerdő Elmax Vasas SE, a Motax Pápa KC valamint a Kilián DSE bemutatkozására – fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester.
- A mai napon a sportfinanszírozásban rejlő újszerű lehetőségeket kívánjuk bemutatni, illetve azon egyesületek mindennapjaival is megismerkedhetnek, akik ezekkel a lehetőségekkel élni tudnak. A közelmúltban döntött a város Humánerőforrás Bizottsága a sporttámogatásokról, melynek értelmében 35 millió forint közpénz felhasználásával az egyesületek 2012-ben 252 millió forintot költhetnek el sporttevékenységükre. Azért is örömteli ez az összeg, mivel ennek túlnyomó többségét utánpótlás nevelésre, a sportolási feltételek javítására fordítják. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik fontosnak találták, hogy társasági adójukat vagy annak egy részét pápai egyesületek számára átadják.
A köszöntőt követően Lantai Balázs, a PELC ügyvezető igazgatója beszélt a klub múltjáról, jelenéről, illetve a befolyó összegekből megvalósuló reményteljes jövőről. Az ügyvezető igazgató szerint a 182 igazolt játékos és az ovifoci programban résztvevők számára minőségi változásokat hoz az elnyert pénzösszeg.
- Az elmúlt években a támogatásunk négy fő forrásra épült: az önkormányzati támogatásra, a szponzorációra, a tagdíjra és a pályázati pénzekre, ez közel 20 millió forintot jelentett. A társasági adókból 68 millió forint folyik be az egyesülethez, amihez még 6 millió forintos önrész társul. Ezt a 74 millió forintot 27 vállalkozás társasági adójából sikerült összegyűjteni - ami mondanom sem kell, óriási segítség számunkra - a Pápai Egyesített Labdarúgó Club ezt a pénzt felszerelésre, utaztatásra, edzőtáborokra, személyi jellegű ráfordításokra és bérleti díjra használja fel.
Hernádi Tamás, a Pápai KC elnöke szerint a társasági adó hozzájárulhat ahhoz, hogy a pápai kosárlabdaélet ismét a régi fényében tündökölhessen.
- Az anyagi javak folyamatos csökkenése miatt a klub vezetősége úgy döntött, hogy a 2011/2012-es szezonban az NB II-be nevezi be a felnőtt csapatot, annak érdekében, hogy a felnőtt csapat működése ne veszélyeztesse az utánpótlásban sportolni kívánó gyerekek lehetőségeit. Az adókedvezményeknek köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy visszaépítsük mindazt, amit az elmúlt években elveszítettünk, és a nemzeti bajnokság első osztályában újra széles utánpótlással, jó minőségű felnőtt csapattal, hagyományainknak megfelelően működhetünk.
Végezetül Pozsgai László, a Bakonyerdő Pápa férfi kézilabdacsapatának szakosztályvezetője mutatta be a város kézilabdaéletét, mely jelenleg három szinten működik. A Weöres Sándor Általános Iskolában a Kilián DSE keretein belül az utánpótlásképzés zajlik, a megyei női bajnokságban a Motax KC vitézkedik, míg a férfi vonalon a Bakonyerdő Elmax Vasas SE jelenleg a NB II-es bajnokságban szerepel.
- A benyújtott pályázat alapján 8 millió forintos keretösszeget nyertünk, ebből 5 millió forintot utánpótlásképzésre, 1,5-1,5 millió forintot tárgyi eszközökre, illetve a felnőtt csapat kiadásaira. Ez az összeg számunkra óriási tényező, de szeretném jelezni, hogy az első félévben a városi kézilabdaélet további támogatást fogadhat.
Dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az összejövetel végén díjazta az elmúlt év legnagyobb pápai adófizetőit. A harmadik legnagyobb adózó a Johnson Controls Mezőlak Kft., a második a Boeing Magyarország Kft. volt, míg a városi büdzsébe a legnagyobb összeg – 159 millió forint - a Pápai Hús 1913. Kft.-től folyt be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!