Ébredés! - „A titok benned van”


2012-01-25 21:40:56  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Ébredés! - „A titok benned van” főképe
Semmi sincs rendben, nehéz elétet élünk napjainkban és az ország rossz úton halad. Így látja az életet hazánk lakosságának 61 százaléka, derült ki egy 2009-es kutatásból. A magyarok több mint fele tehát boldogtalanul éli a hétköznapjait, és kitűzött célok nélkül éli az életét, hiszen azokat úgysem lehet elérni, e felfogás szerint. Az irigység és a rosszindulat mára odáig fajult, hogy nem elégszünk meg azzal, ha megdöglik a szomszéd tehene, a szomszéd is dögöljön meg vele. De vajon tényleg így van ez? Valóban a világ és az összes benne élő ember a hibás a saját sorsunkért, a pillanatnyi, de már jó ideje tartó rossz élethelyzetünkért, vagy bennünk van a hiba?
Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy egyik pillanatról a másikra összecsaptak a hullámok a fejünk fölött, és a gondok, bajok, problémák kíméletlenül tornyosultak előttünk. Ilyenkor gyakran kapunk olyan általános vigasztalásokat, mint: „egyszer fent, egyszer lent”, „lesz ez még így se, fel a fejjel”. Azonban mindenki tudja, ezek az unalomig csépelt mondatok nem segítenek, ha gondolatainkat csak a rossz élmények, negatív tapasztalatok uralják. Mit lehet ilyenkor tenni? A válasz egyszerű. Kezünkbe kell venni sorsunkat!
Kovács Kata előadó megelégelte, hogy környezetében szinte csak boldogtalan embert látott nap, mint nap, s ehhez még hozzájöttek - mint fogalmazott - a saját poklának bugyrai is. Ekkor a nehéz időszakban nem várt segítség érkezett hozzá - ha tetszik az égtől - Kassai Csilla író, motivációs tréner személyében, aki felnyitotta szemét egy egyszerű, de örök érvényű szabályra: „Én vagyok az életem sugárzó napja!”.
A hihetetlenül motivált és lelkes Kata célja nem más, mint hogy elfogadjuk és felismerjük, sorsunk irányítása a saját kezünkben van, éppen ezért Ébredés címmel szervezett ma este 18 órától motivációs előadást a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében.
A megjelenteket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki maga is nagyon fontosnak tartja az ilyen és ehhez hasonló előadásokat, ezért támogatta a mai létrejöttét is.
- Nagyon sokféle rendezvényen álltam már a színpadon, s ezek a rendezvények általában könnyen besorolhatóak voltak valamilyen tipikus műfajba, de amikor Kovács Kata megkeresett engem, hogy itt, ma a színpadon álljak az ő rendezvényén, kíváncsi lettem arra, hogy mi is ez és hogyan kell érteni az Ébredés címet. Aztán arra gondoltam, tulajdonképpen nekem az a dolgom, hogy segítsek és Kovács Kata sodró lendülete mellé álljak kötelességből. Bár minden kezdet nehéz, fontos, hogy akik a kezdtetek kezdetén is ott vannak, motiváltak legyenek a folytatásban is, éppen ezért azt kívánom, hogy a mai estéből táplálkozva még több erejük legyen arra, hogy a következő előadást, a második Ébredést is megszervezzék - mondta dr. Áldozó Tamás, majd jó szórakozást és kellemes kikapcsolódást kívánt a közönségnek.
Az „ébredésről” Kassai Csilla motivációs tréner beszélt több mint egy órán át. Elsőként megköszönte Kovács Kata meghívását valamint kihangsúlyozta, hatalmas nagy megtiszteltetés a számára, hogy a polgármester köszöntője után beszélhet.
- Ez azt jelenti, hogy Pápán, maga a város vezetője tartja fontosnak azt, hogy az itt élő emberek jól érezzék magukat a bőrükben. Lelki béke nélkül ugyanis megette a fene az egész életet. Saját magam példájából tudom. Magamról annyit szeretnék elmondani, hogy 2004. november elsején olyan sötéten láttam az életemet, hogy akkor azt mondtam, minek élek, minek élek, ha egyet lépek előre, kettőt hátra, minek élek, ha nem vagyok boldog, és tönkreteszem a körülöttem élők életét is. Azt szokták mondani, a külvilág egy tükör, amit te hoztál létre. De be kell látnunk, ez egy óriási lehetőség. Ha belül változunk, akkor változni fog körülöttünk a világ is - mondta Kassai Csilla.
A motivációs tréner részletesen ismertette hibás rögzüléseinket, a vírusmondatainkat, és azokat a negatív gondolatainkat, amelyek gátolják életünk előbbre jutását. Ilyenek például az önbecsülés, a tisztelet hiánya, mely rengeteg önértékelési problémát okoz, a lelki sebek pedig előbb utóbb testi, szervi megbetegedésekhez vezetnek - vallja Kassai Csilla.
A mély gondolatokat ébresztő előadás Caramel lélekrezgető koncertjével zárult. Az énekes az előadás mondanivalójához illően saját dalait, mint a Nézz a tükörbe, az Ébren álmodó és Demjén Ferenctől a Jégszív-et hozta el, de természetesen felcsendült legelső slágere, a Szállok a dallal valamint legújabb dala, a Lélekdonor is.
Az emberi élet olyan, mint egy puzzle, és mi emberek mindig a hiányzó részletekre összpontosítunk ahelyett, hogy élveznénk a kép összhatását. Gondolataink átprogramozása nem lehetetlen, de nem könnyű folyamat, a munkához erős motiváltság kell. Mégis megéri, hiszen ha jól érezzük magunkat, a környezetünket is felemeljük. Minden, ami körülöttünk van a világban, miértünk van és nem fordítva. Csak egy helyes döntés meghozatala szükséges ahhoz, hogy azzá váljunk, amivé lennünk kell!


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!