Ismét egy nagyszerű bábjáték a színpadon - A Szépség és a Szörnyeteg a Pegazusban


2012-01-25 21:23:38  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Ismét egy nagyszerű bábjáték a színpadon - A Szépség és a Szörnyeteg a Pegazusban főképe
A 2011/2012-es bérletes előadások második bemutatójához érkezett a Pegazus Színház. Ősszel a gyerekeknek a Párnacsata című bábjátékot mutatta be a társulat, most viszont egy Walt Disney által jól ismert művel, a Szépség és a Szörnyeteg című zenés bábjátékkal kápráztatják el a gyermekközönséget. A darabot írta és rendezte Sarkadi Nagy László, zenéjét Horváth Tibor szerezte, a bábjátékot Rózsás Anna, Valler Kata és Végh Zsolt színészek játsszák.
Végh Zsolt kérdésünkre elmondta, a hétfő óta játszott darab rendkívül sikeres a gyerekek körében.
- Az eredeti mesét nem sokan ismerik, hiszen mindenki a Walt Disney-féle verziót látta. Szergej Akszakov Bíborszínű virág címmel írta ezt a mesét, melyből később lett a Szépség és a Szörnyeteg. Társulatunk célja, hogy az eredeti művet mutassa be a közönségnek. A két történet közül a rajzfilm inkább a szelídítés folyamatáról, Akszakov meséje pedig a belső szépség erejéről, a szív, a lélek nemességéről szól. Ez a mese mondandója is, hogy ne a külsőségek alapján ítéljünk, amikor őszinteségről, barátságról, szeretetről van szó, hanem a belső értékek legyenek szem előtt - mondta a színész.
A Pegazus Színház február 2-tól ismét Mackókiállítást rendez, majd február 11-én megtartják a hagyományos Pegazus Farsangot, melynek keretein belül a bérlettel nem rendelkező gyermekek is megtekinthetik a Szépség és Szörnyeteg című bábjátékot.
Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a társulat tagjai.
A gyermekszínházi bérlet utolsó előadása áprilisban lesz, amikor a Fehérlófia című darabot nézhetik meg a legkisebbek.


Képek:


Címkék: Pegazus Színház
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!