Jobbik: szinte mindenki rosszabbul jár 2012-ben


2012-01-25 18:38:14  | cikk: mo  | 


Jobbik: szinte mindenki rosszabbul jár 2012-ben főképe
„A gazdagok, a spekulánsok és az adócsalók kivételével mindenki rosszabbul fog élni, mint 2011-ben” - állítja a Jobbik. Orbán Imre, a párt helyi elnöke sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a munkabérek után fizetendő járulékok és az adójóváírás területén életbe lépett változásokra.
Orbán Imre elmondta, számításai szerint legrosszabbul az egyéni vállalkozók járnak, hiszen esetükben 108 000 forintból 33 709 forint marad a családi kasszában.
- A garantált minimálbér összege idén januártól havi 108 000 forintra emelkedett a tavalyi 94 000 forintról. Az egyéni vállalkozóknak legalább 32 441 forint szociális hozzájárulási adót, 13 770 forint egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulékot, valamint 10 800 forint nyugdíjjárulékot kell havonta befizetniük. Ez összesen 57 011 forint közterhet jelent, ehhez jön még a 16%-os SZJA, amely 17 280 forint. Így a fizetésből marad nettó 33 709 forint – ismertette számításait a jobbikos politikus.
A személyi jövedelemadót érintő változások tekintetében Orbán Imre azt hangsúlyozta, a változás két fő területet érint, egyrészt a szuperbruttó kivezetését, ami annyit jelent, hogy a tényleges bruttó bér lesz a 16 százalékos személyi jövedelemadó alapja, a munkáltató által fizetendő társadalombiztosítási járulék már nem képezi az adóalap részét. Másrészt a havi 12 100 forint értékű adójóváírást, amely teljesen megszűnik.
A Jobbik helyi szervezetének elnöke sajtóközleményében táblázatok segítségével mutatta be, majd példákkal támasztotta alá kit, hogyan érintenek a változások, mennyit visznek haza az egyedülálló munkavállalók, az egy-, két vagy többgyermekes családok.
Orbán Imre a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az államadósság erőltetett visszafizetése okán az Orbán-kormány kifosztja a magyar embereket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!