A tapolcafőiek ellenszavazat nélkül elfogadták a rendelet-tervezeteket


2012-01-24 21:54:04  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A tapolcafőiek ellenszavazat nélkül elfogadták a rendelet-tervezeteket főképe
Ma tartotta soron következő ülését Tapolcafői Városrész Önkormányzata. A képviselőtestület teljes létszámmal vett részt az ülésen, melyet Zsegraics Gyula elnök vezetett, így az határozatképes volt. A településrész testületének tagjain és elnökén kívül jelen volt dr. Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere, dr. Nagy Krisztina aljegyző és Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője is.
A képviselők két napirendi pontot, azon belül három rendelet-tervezetet véleményeztek, melyek mindegyikét január 26-an, azaz csütörtökön tárgyalja Pápa Város Képviselőtestülete.
Pápa Város Önkormányzatának az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás díjáról szóló, a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló valamint a méhnyakrák és a nemi szervi szemölcsök elleni védőoltás támogatásáról szóló rendeletek javasolt módosítását egyhangúan elfogadták a városrészi képviselők.
Az ülésen Molnár István röviden kiegészítette a rendelet-tervezeteket. Mint mondta törvényi előírás illetve jogszabályváltozás miatt vált szükségessé a fent említett rendeletek módosítása.
- Az Országgyűlés a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi törvényt 2011. december 30-i ülésnapján fogadta el, amelyben a közműves ivóvízellátás, valamint a közműves szennyvízelvezetés és - tisztítás díját a Hivatal javaslatának figyelembevételével a víziközmű-szolgáltatásért felelős miniszter rendeletben állapítja meg. A miniszter részére a hatósági díj megállapítására vonatkozó törvényi felhatalmazás 2012. július 1-jén lép hatályba. Ez a rendelet meghatározta azt is, hogy a 2012.évi vízdíjak mértéke bruttó áron számolva a 2011. december 31-én alkalmazott bruttó díjhoz képest legfeljebb 4,2 százalékkal megemelt mértékű díjat alkalmazhatunk - mondta Molnár István.
A második napirendi pontban Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. évi munkatervéről szavaztak a képviselők, ezt ellenszavazat nélkül támogatták a tapolcafőiek.
Az ülés a vegyes ügyekkel zárult. A részönkormányzati képviselők kihasználva a lehetőséget, több helyi probléma megoldását vetették fel Pápa város Önkormányzata megjelent képviselőinek. A legutóbbi tudósításunkban beszámoltunk a Pápa és Vidéke című lap problematikájáról, mely sikeresen megoldódott, s ezt Zsegraics Gyula elnök ma külön meg is köszönte dr. Áldozó Tamásnak. Ezt követően a képviselők hiányosságokról számoltak be, majd kifogásolták a település egyes részein a közvilágítás, az út minőségének állapotát, valamint a kerékpárút-hálózat fejlesztésekor hátramaradt tuskók sorsáról érdeklődtek. Végül részletesen átbeszélték az életveszélyes, áthaladó autóforgalom problémáját, melyre különböző megoldási lehetőségek merültek fel.


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!