Sokan érdeklődtek a nyolcosztályos képzés iránt a Türrben


2012-01-24 19:19:52  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Sokan érdeklődtek a nyolcosztályos képzés iránt a Türrben főképe
A Türr István Gimnázium és Kollégiumban ma délután tartották a nyolcosztályos képzés iránt érdeklődő szülők és diákok számára a nyílt napot.
A szép számban megjelent szülőket Németh Zsolt iskolaigazgató köszöntötte, aki röviden bemutatta az intézményt, beszélt a felvételi eljárásról, a tanulmányi, az érettségi és a verseny eredmények sikereiről is.
- A képzésre február 7-ig lehet jelentkezni, a többi középiskolához hasonlóan. A diákoknak egy tanulói adatlapot kell kitölteniük, melyet Győrbe, a Felvételi Központba kell küldeni, valamint az iskolába is el kell juttatni. Az általános iskolák értékelése alapján állítjuk fel a felvehető tanulók listáját, minden tantárgyat figyelembe véve. A nyolcosztályos képzésre felvételi vizsga nincs, de március 1-jén és 2-án egy felvételi, ismerkedő elbeszélgetésre behívjuk a tanulókat. Városunkban a nyolcosztályos képzés rendkívül népszerű, az eddigi években mindig sok volt az érdeklődő - mondta Németh Zsolt.
Grőber Csilla leendő ötödikes osztályfőnök a képzésről beszélt az érdeklődőknek.
Mint mondta, a nyolcosztályos csoportba elsősorban olyan diákokat várnak, akik a tanulás iránt motiváltak, jól kommunikálnak és csoportban is megfelelően tudnak dolgozni.
- Vannak olyan tantárgyaink, amelyeknél egy bizonyos évfolyamig megegyezik a tanagyag az általános iskolaival. De a történelemoktatás például teljesen más, hiszen nálunk sokkal lassabban tanulják ez a tárgyat, s közben plusz tudást szereznek kiegészítő órák keretében, elsajátítják például a heraldika és a zászlótan alapjait is. Kiemelném még a tanulásmódszertant, ami egyedülálló iskolánkban, ezt az általános iskolában nem oktatják. Ez abban segíti a gyerekeket, hogy hogyan is kell felkészülni egy-egy órára, hogyan lehet hatékonyabban tanulni, s ez által hogyan lesz sikeresebb maga a diák - tette hozzá Grőber Csilla.
Végül egy szülő, akinek gyermeke a kisgimnáziumba jár, mesélt tapasztalatairól, a képzésről.
Amíg a szülők az előadásokat hallgatták, a leendő ötödikes kisdiákok egy játékos foglalkozáson és iskola bemutatón vehettek részt, majd a szülőkkel közösen angol, tanulásmódszertan, történelem és matematika órákba pillanthattak bele.
A felvételt nyert tanulók számára 2012. június 27-én lesz a beiratkozás.


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!