Döntöttek az idei sporttámogatásokról


2012-01-24 16:39:12  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Humánerőforrás Bizottság a mai ülésén döntött a 2012. évi sporttámogatásokról – tudtuk meg dr. Áldozó Tamás polgármestertől.
A Képviselőtestület által jóváhagyott szempontrendszernek megfelelően kiírt pályázatra a 2012. január 16-i benyújtási határidőre 28 darab kérelem érkezett.
A pályázatok értékelését követően a bizottság meghatározta az elbírálás alapjául szolgáló elveket. A szempontok közt szerepelt többek között az is, hogy támogatásban nem részesülhet olyan egyesület, amelynek működéséhez a tagok anyagilag nem járulnak hozzá, továbbá a működési költségük 40 százalékát meghaladó támogatásban kizárólag a fogyatékossággal élők sporttevékenységét biztosító egyesületek részesültek. Előnyben részesültek a társasági adóból támogatást szerzett látványsportágakkal foglalkozó egyesületek, kiemelten kezelte még a Bizottság az olimpiai sportágakat is.
A fenti elvek figyelembe vételével a Bizottság egyhangúan döntött az alábbi támogatási összegekről:


A bizottság által nyújtott 35 millió Ft támogatással együtt az egyesületek 252.250 eFt-ot fordítanak a 2012. évi működésükre.
A borsosgyőri és a tapolcafői településrészen működő egyesületek támogatásáról az illetékes településrészi önkormányzat fog dönteni.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: sporttámogatás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!