Pápai rendezvények a neten


2009-12-04 11:14:38  | cikk:  | 


Pápai rendezvények a neten főképe
Egy hónapos kísérleti időszak után mától hozzáférhető az a rendezvénynaptár, melyet Pápa város hivatalos weblapján (www.papa.hu) fejlesztett ki az önkormányzat. Az informatikai fejlesztés az Államreform Operatív Program (ÁROP) projekt keretében valósulhatott meg, a webfelület kialakítását ebből a pályázatból finanszírozta az önkormányzat.

- Az elmúlt időszakban folyamatos igény jelentkezett a tekintetben, hogy a pápai rendezvényekről információt lehessen szerezni a város honlapján. Ezért készítettük el azt a webfelületet, melyet a városban működő intézményekkel, civil szervezetekkel összefogva folyamatosan töltünk fel rendezvényekkel, programokkal. Az adminisztrációs felületen minden intézmény vagy szervezet beírhatja az általa szervezett programot a naptárba. Természetesen a szoftver kidolgozói arra is ügyeltek, hogy az adatmódosítás- és törlés csak az adott esemény feltöltője, szervezője számára legyen hozzáférhető – hangsúlyozta Rádi Róbert, művelődési osztályvezető.

A naptár egyfajta rendezvénykoordinációs funkciót is betölt. Az előre bejegyzett programok segítségével kiküszöbölhető az a jelenség, hogy több rangos nagyrendezvény egy időpontra essen – tette hozzá Rádi Róbert.

- Ez a webes felület rendezvényarchívumként is szolgálna, hisz segítségével nyomon követhető, hogy az adott napon, milyen közösségi események voltak a városban – fejtette ki a Művelődési Osztály vezetője.

A naptár mától bárki számára hozzáférhető és nyilvános. Elérhető Pápa város hivatalos honlapjáról, a www.papa.hu weboldalról.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!