A Pápai ART része a magyar és a pápai kultúrának is


2012-01-23 07:21:37  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A Pápai ART része a magyar és a pápai kultúrának is főképe
A Pápai ART képzőművészeti kiállítás megnyitójával kezdődött a Magyar Kultúra Napjának ünneplése a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont emeleti előterében.  A megnyitón a Bartók Béla Zeneiskola növendékei, Szűcs Anikó és Csizmadia Máté valamint felkészítőjük, Nagy Tibor előadásában Vivaldi D-mol Concerto első tételét hallhatták a megjelentek.
A hetedik alkalommal megrendezett kiállítást Unger Tamás alpolgármester nyitotta meg. A kiállítás célja, hogy mindazok számára, akik a művészettel és kimondottan a képzőművészettel szabadidejükben foglalkoznak, akár félig vagy egészen hivatásukká tették azt, lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra és a megmérettetésre is. A rendezvény felhívására 18 alkotó 87 műve érkezett be, amelyből a zsűri (Borbély Lajos, Heitler László és Katona György) 47 képet választott ki.
- Rodin írta egyszer, hogy a szépség mindenütt ott van, és nem rajta múlik, hogy nem vesszük észre. Én úgy gondolom, ha körülnézünk, mind a negyvenhét alkotás arról tanúskodik, hogy a kiállított alkotók esetében ez egyáltalán nem így van - mondta az alpolgármester, majd felhívta a figyelmet arra, hogy különlegesnek mondható a 2012-es Pápai ART kiállítás abban a vonatkozásban is, hogy a hagyományos festő-és fotó technikák mellett megjelent több más, ritkábban használt technika is, mint például a bőrdíszmű-készítés.
- Ma a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük, s kultúra alatt hajlamosak vagyunk, kicsit szűkebben, történeteket és irodalmat érteni csak. Én úgy gondolom, hogy minden olyan tényező hozzátartozik, amely meghatározza a hétköznapjainkat, ami generációkon keresztül belénk ivódott, és ami alapján a saját hétköznapjainkat is éljük. Az itt látható kiállítók alkotásaikkal mindenképpen hozzájárultak a magyar kultúrához és a számunkra még ennél is kedvesebb, közvetlenebbül érezhető, gazdag pápai kultúrához is - ezekkel a szavakkal zárta megnyitó beszédét Unger Tamás.
A Pápán és környékén élő alkotók munkáiból nyílt kollektív kiállítás február közepéig tekinthető meg.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!