„ Az iskolában szerzett kincseid ott lesznek egész életedben, kísérnek végig…” - Szalagavató a Mezőben


2012-01-21 07:49:47  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„ Az iskolában szerzett kincseid ott lesznek egész életedben, kísérnek végig…” - Szalagavató a Mezőben főképe
204 végzős mezős diáknak tűzték fel az osztályfőnökök ünnepélyes keretek között a diákévek végét jelző piros-kék szalagot. A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézményének (volt Mező) szalagavató ünnepségét tegnap este tartották a Városi Sportcsarnokban.
A tanulók gondosan összeállított műsorában bécsi és angolkeringőt, énekeket és modern táncokat láthattak és hallhattak a megjelentek.
A szalagavatón Békefi Imre igazgatóhelyettes mondott ünnepi beszédet.
- „Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy gyermek. Otthon minden jóval tartották. Amikor kellett segített, de szabad idejében kedvére játszadozhatott a barátaival. Édesapja és édesanyja örömére nőtt, nődögélt, gyarapodott testileg és szellemileg egyaránt. Egyszer csak odaállt szülei elé és azt mondta, elindulok szerencsét próbálni…” Mindannyiunk életében el kell érkeznie ennek a mesei fordulatnak. Ez az időszak, amikor elengedjük a minket tartó kezeket, amikor elkezdjük saját utunkat járni. A gyermek kirepül a szülői házból, önálló életét kezdi élni. A felnőtté válás szempontjából nélkülözhetetlen, hogy ez megtörténjék. A kamaszkor vége erre a középiskolás időszakra esik. A középiskola is már az elszakadást jelentette a rendszeres bejárással, a kollégiumi elhelyezéssel vagy éppen a szakmai tantárgyakkal és a gyakorlati helyeken a munkával - mondta az igazgatóhelyettes.
- De mi az útravalód? Mit is viszel magaddal? Felöltheted kabátként a szülői ház szeretetét, amely az élet viszontagságos körülményei között mindentől megvédhet. Felövezheted magadat a családod által nyújtott, mintaként adott erkölcsi tartással. Védje fejedet a hit sisakja, mert jégeső a vándorúton biztos, hogy elkap. A vándorúton a zsebeid nem lehetnek üresek. A művészeti, irodalmi és történelmi ismereteid a belső zsebedbe kerüljenek. Az a zseb nagy legyen, amelyikbe a megszerezett szakmai ismereted, illetve a gyakorlaton elsajátított képességek kerülnek. A vándorutadon biztos, hogy újabb és újabb tapasztalatokkal fog bővülni a tartalma. Az iskolában szerzett kincseid ott lesznek egész életedben, kísérni fognak végig. Jussanak majd eszedbe a diáknapi rendezvények, a kirándulások, a bálok, de a tanórák beszélgetései, a felelés is. Jelképezze a Mezőben szerzett értéket a szalag. Legyél büszke osztályodra, osztálytársaidra és tanáraidra is. És büszke lehetsz magadra, mert tanulmányaiddal az utolsó évfolyamig eljutottál - tette hozzá Békefi Imre.
Végül egy idézettel kívánt jó utat a maturálóknak:
„ Az ért el sikert, aki jól élt, gyakran nevetett és sokat szeretett, aki élvezte a jó emberek bizalmát és szeretetét, aki kitöltötte a helyét és bevégezte a feladatát, aki jobb világot hagyott maga után, mint amilyent talált…”- zárta gondolatait az igazgatóhelyettes.
Az ünnepély fénypontja a szalagok átvétele volt, melyet az osztályfőnökök tűztek fel a végzős mezősöknek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!