Egy kis illemtan a Weöresben


2012-01-20 20:18:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Egy kis illemtan a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola évente több alkalommal is szervez ún. projektnapokat. 2011 év végén kezdték az illem projektet, melynek ma délután tartották utolsó állomását.
A szervezők, Sarusné Szabó Ágota és Bokodiné Czirfusz Bernadett elmondták, hogy a projekt célja az, hogy a tanulók minél több illemszabállyal találkozzanak és tudják is alkalmazni azokat a megfelelő időben és helyszínen. A feladatokat úgy próbálták összeállítani, hogy hasznos tanácsokat adjanak a mindennapi életre.
- A mai rohanó élet sajnos egyre kevesebb alkalmat ad arra, hogy a család közösen étkezzen, beszélgessen, ezért kértük fel Gyimóti Tamás mesterszakácsot, aki saját ötleteit, tapasztalatait osztotta meg a diákokkal, kedvet csinálva ezzel a közös étkezésekhez. A tanulóknak így alkalmuk nyílt egy mesterszakácsot megismerni, s ez idő alatt kilenc helyszínen további, az illem témaköréhez kapcsolódó feladatokat is csináltak a gyerekek. A színes délutáni programok között szerepelt például illemtotó, szalvétahajtogatás, a terítés szabályai egy születésnapi asztalon, a szendvicsfalat és meghívó készítés, egy film megtekintése az illemmel kapcsolatosan. Szomorúan tapasztaltuk, hogy az iskolai ünnepségeken a tanulók nem tudják a Himnuszt, ezért a sorokat összevágtuk, a gyerekeknek pedig a helyes sorrendbe kell rakniuk. Mivel az illem a tánc területén is jelentkezik, ezért törekedtünk arra, hogy a tánc illemszabályait is megismertessük a diáksereggel. A Weöres iskolában a dráma elmaradhatatlan, ezért drámajáték formájában is ismerkedtünk az illem szabályaival. Képek segítségével a régi korok köszönési formáival is megismerkedhettek a napközis tanulók, amelyek sokszor viccesnek tűntek. Végül egy szólást vagy közmondást kellett elmutogatniuk egy álló képben, szoborként - ismertette a délután programját Bokodiné Czirfusz Bernadett napközis nevelő.
Az iskola tantestülete bízik abban, hogy a ma délután szerzett tapasztalatokkal minél többször találkozni fognak a gyerekek viselkedésében.
A következő témahetet húsvét környékére szervezik a pedagógusok.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!