Versmondó verseny az Erzsébetvárosi Óvodában


2012-01-20 16:22:34  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Versmondó verseny az Erzsébetvárosi Óvodában főképe
A Magyar Kultúra Napja alkalmából hagyományteremtő szándékkal rendezett versmondó versenyt az Erzsébetvárosi Óvoda. Az első ízben megszervezett vetélkedőn az óvoda négy csoportjából összesen 24 nagycsoportos indult, akik elsősorban Weöres Sándor, Gazdag Erzsi, Móra Ferenc és Szabó Lőrinc közismert gyermekversei közül válogattak. 
Petri Lászlóné óvodavezető elmondta, a versennyel az a céljuk, hogy az ovisok megtanulják, mit is jelent a magyar kultúra napját ünnepelni. A héten ráhangolódásként többször is beszélgettek a gyerekekkel a kultúra szó jelentéséről, a Himnuszról, valamint a zene, a tánc és a versek fontosságáról is. A Himnusz közös meghallgatása után kezdetét vette a versengés.A szavalókat egy öt tagból álló, pártatlan zsűri bírálta el, akiknek egyáltalán nem volt könnyű dolguk a sok szép szavalat hallatán.Az összes induló kisgyermek emléklapban, valamint a három legszebben szavaló ovis könyvjutalomban is részesült. A könyvjutalmakat az Erzsébetvárosi Napon a jótékonysági főzőversenyből befolyt összegből fedezték.

Értékelés, a legkiemelkedőbbek:
Szabó Balázs-Őzike csoport
Andrecska Zsolt- Pillangó csoport
Somogyi Réka- Katica csoport

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!