Zajlik a közműépítés a Fő téren


2012-01-20 14:14:29  | cikk: mo  | 


Zajlik a közműépítés a Fő téren főképe
A munkaterület egy részét vette át a kivitelező a Fő téren – derült ki Vörös László beszámolójából tegnap. A Boroszlán Zrt. vezérigazgatója elmondta, a régészeti feltárás befejezését követően a Korvin utca-Szent István út közötti szakaszon megkezdték a közművek kiépítését, nevezetesen a szennyvízcsatorna, a csapadékvíz-elvezető rendszer és a vízvezeték hálózat kiépítése zajlik. Hasonló munkák folynak a Gróf úton, az egykori Platán szálló bejárata előtti területen, ahol szintén szennyvízcsatorna-építés zajlik, mely ugyancsak része a belváros rehabilitációjának – tette hozzá Vörös László. A Gróf úton zajló kivitelezési munkák várhatóan két héten belül befejeződhetnek. A kivitelező cég vezetője elárulta azt is, az enyhe téli időjárás kedvez a munkafolyamatoknak, így a Korvin utca-Szent István út közötti szakaszon várhatóan tavasszal, március hónapban a felszínépítési munkák is megkezdődhetnek. 
Több szempontból is komoly szakmai áttervezést igényel azonban a Nagytemplom előtti terület. A régészek által feltárt, az 1300-as évekből származó út miatt a közműhálózat teljes áttervezése szükséges. Ezenkívül igencsak komoly szakmai munkát igényel a régészek által kijelölt szelvények betemetése is, hiszen a Fő tér ezen része a későbbiekben kis mértékben sem süllyedhet meg – tudtuk meg Vörös Lászlótól. A Nagytemplom előtti terület közműhálózatának áttervezése folyamatban van. A régészeti feltárás során kiásott gödrök visszatemetéséhez pedig megfelelő hőmérsékletű időjárásra és optimális talajnedvességre van szükség – tájékoztatott a szakember.

Képek:


Címkék: Fő tér | Nagytemplom
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!