A Lombard Pápa is szívesen látná a veszprémi tehetséget


2012-01-19 16:56:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Lombard Pápa is szívesen látná a veszprémi tehetséget főképe
A másodosztályban 13 bajnokin 9 gólt szerezni igen szép teljesítmény, főleg ha a játékos még csak 17 esztendős. Nem csoda, hogy a Veszprémben játszó Novothny Soma sok klub érdeklődését felkeltette: a támadó megbeszéléseket folytatott a Győri ETO-val, a Haladással, a Lombard Pápával, vendégszerepelt a német 1. FC Kölnnél, és szóba került az olasz Napolinál. Egyelőre a cél viszont az NB II gólkirályi címe.
- Kétségtelen, sokan felkapták a fejüket arra, hogy ilyen fiatalon ennyi gólt lőttem az ősszel az NB II-ben – mondta Novothny Soma, a Veszprém támadója az nso.hu-nak. A nagy felhajtás miatt nem járok egy méterrel a föld fölött, a szüleim is segítenek, hogy ne szálljak el, de amúgy sem jellemző rám, hogy nagyképűsködöm. Kölnben megtudtam, mit jelent az a fogalom, hogy profi labdarúgás – folytatta Novothny. Öt füves, három műfüves pálya áll a játékosok rendelkezésére az edzőkomplexumban. Nagyszerű körülmények, hihetetlen miliő veszi körül a futballt Németországban. Ami igazán meglepő és furcsa volt, hogy a felnőttek és az ifisták közvetlenül egymás mellett edzenek, vagyis lehet érezni, tapasztalni, milyen a „nagyok” tréningje. A kölniek jelezték, áprilisban megnézik az egyik NB II-es meccsemet – vagyis csak nem rúgtam összevissza a labdát, ha még kíváncsiak rám. Korábban leültünk beszélgetni a Pápa, a Győri ETO és a Haladás képviselőivel is, de egyelőre nem tudom, hol szeretnék futballozni. A legfontosabb, hogy minél több játéklehetőséghez jussak, s lehet, erre csak kisebb együttesben lesz lehetőségem. Dinamikusabbnak kell lennem, valamint a technikámon is igencsak finomítani kell, hogy helytálljak egy osztállyal feljebb, mert bár sokan kritizálják az NB I-et, azért a második és első liga között óriási a szakadék. Most azt mondom, nyáron klubot váltok, vagyis nem hosszabbítom meg a szerződésemet a Veszprémmel. Leggyakrabban azonban az jár a fejemben, hogy gólkirály legyek az NB II-ben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!