OTP Bank Liga: Gondok a Vasasnál, a korábbi pápai szakember az új edző


2012-01-17 13:40:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


OTP Bank Liga: Gondok a Vasasnál, a korábbi pápai szakember az új edző főképe
A tegnapi napon megtörtént az NB I újabb edzőváltása, Marijan Vlak ugyanis távozott a Vasastól, a szakembert segítője, Urbán Flórián váltotta, egyúttal számos futballista munkáját köszönték meg. Egyes információk szerint a Vasas hosszú ideje tartozik a játékosainak, a külföldiek közül sokan még a lakbérüket sem tudják kifizetni, ezért könnyen lehet, hogy az összes légiós elhagyja az együttest. A vezetők mindenesetre három külföldit szeretnének megtartani: Marko Simic, Haris Mehmedagic és Lubos Ilizi szerepel a csapat terveiben. A távozók névsora még nem végleges, de biztosra vehető, hogy Simek Péter és Farkas Balázs mellett Ambrusics Róbert, Kasali Casal, Jurica Pranjic, Lazar Arszics, Jusuf Dajic, Dusan Mileusznics, Milos Jokics, Gál Szabolcs, Soare Mirel Sorin is elhagyja a klubot, továbbá Bakos Szabolcs kölcsönben az NB II-es Bajához került a tavaszi idényre. A Vasasnál szeretnék 22+2 fősre szűkíteni a keretet, négy-öt új igazolást is terveznek, szeretnének belső védőt, védekező középpályást és támadót is szerződtetni. A klub közleménye szerint Hercegfalvi Zoltán lehet az első érkező, aki szerdától már a csapattal edz. A 31 éves védekező középpályás, Tóth Balázs – aki 2008 és 2009 között már játszott a Vasasnál, legutóbb pedig a másodosztályú Gyirmótnál futballozott – próbajátékra jelentkezett. Ugyancsak teszteli Urbán Flórián a 25 esztendős korábbi Lombard Pápa labdarúgót, Venczel Balázst. A hátvédként és védekező középpályásként bevethető játékos Pápán és Felcsúton is hallgatta már vezetőedzőnk utasításait. Venczel háta mögött 54 élvonalbeli bajnoki áll, eddig három gólt lőtt a legmagasabb osztályban. Kovács Ádám, a Nyíregyháza 20 éves játékosa már tegnap óta a Vasassal edz, míg legutóbb a REAC-nál játszó 21 éves Tóth Máté délután jelentkezik tréningre Urbán Flóriánnál. A szakember hamarosan mindegyik játékos szerződtetéséről döntést hoz.
- Bármi is lesz, a kiesés szóba sem jöhet, ez a mentalitás távol áll tőlem – mondta Urbán. Úgy mentem ki anno a pályára, hogy én vagyok a legjobb focista, edzőként is így állok hozzá, hogy én vagyok a legjobb edző, és a játékosaimtól is ezt a mentalitást várom el.

A Vasas a 12. helyről várja a márciusi folytatást.

(nso.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!