Megérkezett a tél


2012-01-17 08:51:29  | cikk: mo  | 


Megérkezett a tél főképe
Az év első két hete az ország legnagyobb részén kora tavaszias idővel telt. A hétvégén térségünk fölé áramló hideg levegővel megérkezett a havazás is. A kora reggeli órákban már Pápán is intenzíven havazott. A Magyar Közút Pápai Üzemmérnöksége és a Városgondokság megtette a szükséges intézkedéseket. 
Polgár Elemértől, a Magyar Közút Pápai Üzemmérnökségének vezetőjétől megtudtuk, sószóró gépjárműveik reggel 7 óra óta folyamatosan járják az őrjáratos utakat. Pápán és környékén jelenleg 5 sószóró dolgozik. Polgár Elemér kiemelte, az előrejelzések szerint 5 cm csapadék várható, az utak havasak és síkosak, azonban hóekézésre még nincs szükség. A Pápai Üzemmérnökség munkatársai eddig 30 tonna sót terítettek szét az utakon. 
A Városgondokság fennhatósága alá tartozó utakon is folyamatos a síkosságmentesítés. Bánhidi László, a Városgondokság vezetője érdeklődésünkre elmondta, 30 fő végzi a fő közlekedési útvonalak és a járókelők által használt buszmegállók, járdák és lépcsők sózását. A síkosságmentesítés folyamatos.

Képek:

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2012.01.17. kedd éjfélig

Ma északnyugat felől egyre többfelé lehet gyenge, esetleg mérsékelt havazásra számítani. A friss hó összmennyisége általában lepel -3 cm között várható - elsősorban a Dunántúlon, síkvidéken napközben általában gyengén olvadni is fog.
A Dunántúli-középhegység egyes részein 5 cm-t meghaladó friss hó is lehullhat, és a megerősödő (55-65 km/h) északnyugati szél akár gyenge hófúvást okozhat.
A Tiszántúl északi felén, illetve a nyugati, délnyugati határszél közelében nem várható számottevő csapadék.


(Forrás: www.met.hu)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!