Győzelemmel kezdte a 2012-es évet a Pápai Motax Autó KC


2012-01-15 21:34:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel kezdte a 2012-es évet a Pápai Motax Autó KC főképe
Az NB II-es kosárlabda bajnokság negyedik helyén álló Zalaegerszegi KK látogatott ma este a Városi Sportcsarnokba, a pontvadászat 10. fordulójában. A vendégek jó formában érkeztek Pápára, ugyanis legutóbbi három meccsüket megnyerték, legyőzték többek között azt az Oroszlányt is, akiktől egyetlen vereségét szenvedte el a tabella élén álló Pápai Motax Autó KC. A mieinknek sem volt oka panaszra, hiszen az előbb említett fiaskót leszámítva nem talált legyőzőre a Vajda csapat, a cél természetesen az első hely megőrzése volt. A fehér mezes pápaiak a Sömenek, Szekeres, Fülöp, Viant, Vajda ötössel kezdtek, sajnos eléggé gyengén. Sok tudatosság nem volt a játékukban, össze-vissza futkostak a pályán, a meccs elején egyedül Sömeneket és Fülöpöt lehetett dicsérni, nem csoda, hogy Vajda József időt is kért. Szerencsére a zalaiak sem kapták el a meccs fonalát, így belefért a mieink álmos kezdése. Az időkérést követő kétperces gólcsendet Fülöp hármasa törte meg, az első negyed 20-18-as pápai előnnyel zárult. A folytatásban sem kényeztették el a kilátogatókat a játékosok, gyenge színvonalon folyt a játék – annál több volt az adok-kapok. A negyed második felére kezdett magára találni a hazai együttes, kevesebb volt az eladott labda, miután centerben a gyenge teljesítményt nyújtó Viant helyett Sömenek kapott lehetőséget több lepattanót is szedtünk. A nagyszünetre 14 pontos előnyt szerzett a hazai legénység, 42-28-al fordultak a felek. A harmadik negyedben is irányítása alatt tartotta az eseményeket a Pápa, végre kintről is eredményesek voltunk, a ZKK erejéből jobbára csak a reklamálásra futotta, a záró felvonás előtt 61-48 állt az eredményjelzőn. Már-már a vendégek is elkönyvelték a vereséget, amikor az utolsó öt percre megint visszajöttek a meccsbe - mindössze kilenc pont volt a különbség, végül azonban ültek a triplák és a jó védekezés meghozta a remélt sikert, így a pápaiak egy izzadságszagú négy negyedet követően begyűjtötték kilencedik diadalukat.

Pápai Motax Autó KC – Zalaegerszegi KK 79-63 (20-18, 22-10, 19-20, 18-15)

Vajda Balázs: Parázs mérkőzés volt, az eredmény nem mutatja az igazi arcát a meccsnek, hiszen egy férfias, ki-ki találkozót láthatott a nagyérdemű. Nem játszottunk jól, igazi idény eleji formát mutattunk, mégis küzdésből és akaratból jelesre vizsgáztunk. Két különböző zónavédekezést variáltunk, úgy gondolom, ez a második félidőben megtörte a zalaegerszegieket, Horváth Attila révén parádésan védekeztünk, több labdaszerzésünk volt, amiből tudtunk indulni, jó helyezkedések voltak, ennek köszönhető a mai győzelem.

A Pápai Motax Autó KC január 20-án Sopronba látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!