Pápai siker az I. Újévi Mihályháza Kupán


2012-01-14 17:04:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai siker az I. Újévi Mihályháza Kupán főképe
Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezett női kézilabda tornát a kistérségi kézilabda bajnokságban szereplő Kinizsi SC Mihályháza. A Weöres Iskolában rendezett kupára hat csapat kapott meghívást, a pápai színeket a Kilián DSE fiataljai képviselték. Az együttesek körmérkőzéses formában döntötték el a helyezések sorsát, előzetesen a bajnokságban első helyen végző Homokbödöge és a kézilabda tornákon rendre jól teljesítő Egeralja számított a legnagyobb esélyesnek. A papírforma csak részben igazolódott be, ugyanis a Kilián DSE fiatal hölgyei remek játékot bemutatva maguk mögé utasították a teljes mezőnyt és 100 százalékos mérleggel elhódították a kupát.
- Nagyon jól éreztük magunkat, remek hangulatú torna volt, jó meccsekkel, ezúton is köszönjük a meghívást - vélekedett Pődör Ákos, a Kilián DSE edzője. A csapatot 1998-as és 1999-es játékosok alkotják, szerencsére sikerült ma a saját játékunkat játszani. A mai modern kézilabda egyre inkább az atletikusság, a gyorsaság és az erő felé megy el, ebből előbbi kettővel rendelkeztünk, nekünk erre a kettőre kellett építkeznünk, ez lehetett a siker kulcsa.
Csizmadiáné Fodor Veronika, a torna szervezője elmondta, azért rendezték meg a kupát, mivel a 2010 novemberében alakult mihályházi kézilabdacsapat előtt kevés versenyzési lehetőség kínálkozik.
- Örülök, hogy mindenki elfogadta a meghívást, úgy érzem magas színvonalú mérkőzéseket láthattunk és mindenki jól érezte magát. A Kilián DSE játékosai megérdemelten végeztek az élen, győzelmükhöz nagyban hozzájárult, hogy hetente több alkalommal is tudnak edzeni, mi csak heti egy alkalommal tudunk gyakorolni.

Eredmények:
Mihályháza – Vönöck 5-8
Kilián DSE – Ugod 6-0
Egeralja – Homokbödöge 5-3
Ugod – Mihályháza 6-7
Vönöck – Egeralja 2-5
Homokbödöge - Kilián DSE 2-7
Egeralja – Ugod 13-4
Kilián DSE – Mihályháza 4-1
Vönöck – Homokbödöge 6-6
Mihályháza – Egeralja 4-5
Kilián DSE – Vönöck 7-6
Homokbödöge – Ugod 10-3
Egeralja - Kilián DSE 6-13
Homokbödöge – Mihályháza 7-5
Ugod – Vönöck 2-16

A torna végeredménye:
1. Kilián DSE
2. Egeralja
3. Vönöck
4. Homokbödöge
5. Mihályháza
6. Ugod

A legjobb kapusnak Jusztin Laurát (Egeralja) választották, a legjobb játékosnak Freiberger Ivettet (Vönöck) látták, a torna gólkirálynője Pődör Patrícia (Kilián DSE) lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!