Új helyre költözik a családsegítő – megkezdődik a beruházás


2009-12-03 21:49:01  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Új helyre költözik a családsegítő – megkezdődik a beruházás főképe
Ma délután fél 2-től a Szociális alapszolgáltatás ellátását biztosító intézményi környezet fejlesztése Pápán című projekt nyitórendezvénye előtt a Városházán tartott sajtótájékoztatót Áldozó Tamás, Pápa város alpolgármestere.

 - A családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás az Egyesített Szociális Intézmények gondozási központjának keretein belül működik, helyileg pedig a Városháza B épületében található - mondta az alpolgármester, majd ismertette a nyertes pályázatot.

A Közép-dunántúli Regionális Operatív Program keretében 2008. júliusában nyújtotta be az önkormányzat a Barát u. 11. szám alatt lévő - jelenleg funkcióját vesztett – ingatlan, fejlesztésére, fizikai és infokommunikációs akadálymentesítésére vonatkozó pályázatát. A nyertes pályázatot követően Pápa Város Önkormányzata és a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. támogatási szerződést kötött.

A pályázathoz az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 46.757.629 forint. A projekt elszámolható költsége 51.952.000 forint. A fennmaradó összeget, azaz 10 százalékot Pápa Város Önkormányzata biztosítja. A projekt várható befejezése: 2010. május 31.

A pályázat eredményeként a családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás új telephelye a Barát u. 11. szám alatti ingatlan lesz. Az épület hasznos alapterülete 244 négyzetméter, ebben öt iroda, fogadóhelyiség, váróhelyiség, kiszolgáló szociális helyiségek, raktár épül meg. Az épület komplett akadálymentesítése is megvalósul. Teljesen ki kell cserélni az épületgépészeti rendszereket, új fűtés, új elektromos hálózat lesz. 

- Azt gondoljuk, hogy a társadalom működésének alapja a család és a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat elsődleges feladata az, hogy a krízishelyzetbe jutott családokat segítse, a gyermekek nevelését, erkölcsi, szellemi és testi fejlődését támogassa, arra figyelemmel legyen – összegezte a pályázat benyújtásának indokait az alpolgármester.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!