Batyus bállal kezdte az évet a Pápai Polgári Kör


2012-01-14 08:06:25  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Batyus bállal kezdte az évet a Pápai Polgári Kör főképe
A pápai civil szervezetek között kiemelkedő szerepet betöltő Pápai Polgári Kör idén is eleget tett jó szokásának, és hagyományos batyus összejövetelével kezdte a nehéznek ígérkező évet. Rabi István elnök a jó hangulatú, kihagyhatatlan program kezdése előtt kérdésünkre elmondta, az est fő célja a vidámság, bár mint mondta, olyan nagy örömre nincs okuk, hiszen igazságtalan támadások érik hazánkat.
- Mondhatjuk azt, hogy csapataink harcban állnak, de remélem, hogy végül az igazság fog győzni a kettős mérce ellen és a tisztességes, jóindulatú törvényeink meg fogják állni a helyüket Európában. Persze ma este nem ez a legfontosabb témánk, de óhatatlanul is szóba kerül majd az asztaloknál, hiszen a Polgári Körben közéleti érdeklődésű emberek jönnek össze.
A kulturális vonal a kezdetek óta nagyon erős a kör életében, éppen ezért az évadkezdő esten is fontos szerepet játszott a kultúra a zene és az ének tolmácsolásában.
- Tavaly egy olyan elhatározást tettünk, hogy a helyi értékeket bemutatjuk magunknak, mert nagyon sokan vannak, akik nem ismerik, emellett kiváló bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a helyi kulturális értékek képviselőinek.
A Pápai Polgári Kör fővendége Eseinbeck Ágota művésznő volt, aki gyönyörű hangjával és csodálatos énekeivel kápráztatta el a tagokat. Rabi István az interjú során kitért az idei évad második félévi programjaira is.
- Februárban Boros Bánk Levente politológus, egyetemi oktató lesz meghívott vendégünk. Ő egy nagyon érdekes személyiség, biztos vagyok benne, hogy nagy érdeklődés fogja övezni a jelenlétét. Márciusban alelnökünk, dr. Dancs Ferenc tart előadást, áprilisban a Somlóra utazunk, ahol eltöltünk egy kellemes délutánt és természetesen idén májusban is elmegyünk a csíksomlyói búcsúba. Júniusban 10 éves évfordulónkat fogjuk ünnepelni, amelyre egy nagyszabású összejövetellel készülünk.
A batyus bálon több önkormányzati képviselő mellett Unger Tamás alpolgármester, dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Kontrát Károly államtitkár is részt vett.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!