Körzeti sakk diákolimpia: Mindössze két község nevezett


2012-01-11 18:20:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Körzeti sakk diákolimpia: Mindössze két község nevezett főképe
Csupán Vaszar és Nemesszalók vett részt a mai I. – II. korcsoportos, körzeti általános iskolások versenyén, melynek a Református Gimnázium adott otthont. Sztanics Istvánné versenybíró elmondta, minden évben kiküldik a meghívókat a Pápa környéki iskoláknak, de az első és második korcsoportosok kategóriájában Vaszaron, Nemesszalókon és Pápateszéren kívül nem szokott versenyző indulni.
- Elfogadható indokot nem tudok mondani, amiért a gyerekek kerülik a sakkot, pedig ez egy olyan sport, ami nem jelent különösebb anyagi megterhelést sem az iskoláknak, sem a diákoknak. A versenyek színhelyét is igyekszünk úgy megválasztani, hogy közel essen a buszpályaudvarhoz, tehát minden gyerek távolságot mellőzve tudna leülni a bábuk elé, talán az intézmények nem fordítanak kellő figyelmet a sakkra. Megszokott ez a létszám, a többi korcsoportban viszont már jóval nagyobb a nevezők létszáma. Ettől függetlenül vannak tehetséges gyerekek, a vaszariak kimondottan ügyesek. Az első két helyezett a februári megyei versenyre jut tovább.
A sakkozók szombaton a községi csapatversenyen bizonyíthatják ismét tudásukat.

Az eredmények itt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!