Országismeret angol nyelven


2012-01-11 14:58:16  | cikk: mo  | 


Országismeret angol nyelven főképe
A Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány az idei iskolai évben is megrendezte Angol-Német-Francia Nyelvi és Országismereti Versenyét. Az országos megmérettetés angol nyelvi feladatlapjait már negyedik éve töltik ki a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai. Az országismereti  vetélkedő idei fordulóján összesen 20 tanuló adott számot tudásáról, köztük a magyar, holland, svéd és norvég diákok. 
A tesztfeladatokból álló gyakorlatsor egyrészt a diákok nyelvi felkészültségét, másrészt az angol nyelvű országok szokásrendszerének, kultúrájának ismeretét méri. A tudásfelmérés mellett a verseny célja az is, hogy motiválja a gyerekek nyelvtanulását és ösztönözze őket plusz információk elsajátítására – tudtuk meg Hardi Tündétől, a kéttannyelvű tagozat vezetőjétől. 
A verseny kitöltött feladatlapjait központilag ellenőrzik. Az eredményeket néhány héten belül közzéteszik, melyek feldolgozásával összeállítanak egy megyei és egy országos rangsort. Az országosan kiemelkedő eredménnyel szereplő diákok könyvjutalomban részesülnek – derült ki a megmérettetésen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!