A Mezőbe jelentkezők hét szakmából választhatnak


2012-01-10 20:19:57  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Mezőbe jelentkezők hét szakmából választhatnak főképe
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola székhelyintézményében tegnap, ma pedig a tagintézményben, a volt Mezőben tartottak az érdeklődő nyolcadikos diákoknak és szüleiknek pályaválasztási tájékoztatót.
A megjelenteket elsőként Gál Imre igazgatóhelyettes, a tagintézmény vezetője köszöntötte, aki prezentáció formájában mutatta be az iskolát, majd beszélt az intézményben működő szakközépiskolai képzésekről. Részletesen tájékoztatott a kereskedelmi, a vendéglátás, az erdészeti, a biogazdálkodási, a kertészeti, a növényvédelmi és a vadgazdálkodási szakirányokról. Kitért még az iskolában működő gyakorlati képzőhelyekre, a tankonyhára, a közelmúltban létesített tanirodára, a tanpincészetre és a tangazdaságra is.
Ezt követően Fodor Ferencné szakiskolai tagozatvezető szólt a szép számban megjelent érdeklődőkhöz. Szó esett a szakiskolai képzésekről, az új, 3 éves duális képzésről, amely a pincér, a szakács és az élelmiszer és vegyi áru eladói szakképzést érinti. Mint mondta, a hároméves szakiskola célja az általános iskolai végzettséggel rendelkező tanulók szakképzése.
Fodor Ferencné végül a tanulók foglalkoztatásának lehetőségeiről, a tanulószerződésekről, az oktatási szünetről, a tanulóknak járó juttatásokról, ösztöndíjakról, a szakmai-és szint vizsga követelményekről és az értékeléséről mondott néhány gondolatot.
- Iskolánkban hét első osztályt indítunk szeptemberben. A diákok – a visszajelzések szerint – nagyon szeretnek ide járni. A rengeteg képzési lehetőségünkből a tanulók tudnak választani, s mivel ezek keresett szakmák, később el is tudnak helyezkedni. A húsos képzésben résztvevők ösztöndíjat kaphatnak. Az idei évben kiemelt a lótenyésztőképzés, az ide járók szintén juttatást kapnak - tette hozzá Fodor Ferencné.
Az iskolába a felvételi eljárás keretében, február 16-ig lehet jelentkezni. Felvételi vizsgát egyik szakirányra sem kell tenni.
Bővebb információ az iskola honlapjáról, a www.papaiszakkepzo.hu - ról kérhető.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!