Pályaválasztási tájékoztató a Közgázban


2012-01-09 20:26:38  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Pályaválasztási tájékoztató a Közgázban főképe
Már csak néhány hét és a nyolcadik osztályos diákoknak el kell dönteniük, hogy hol szeretnék folytatni középiskolai tanulmányaikat. Ebben segített a 2011/2012-es tanév negyedik pályaválasztási tájékoztatója, melyet ma délután tartottak a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium székhelyintézményében (volt Közgáz). Az intézmény külön nyílt napot nem szervezett, mivel az iskola képzései bemutatását pályaválasztási rendezvényekkel próbálta megoldani.
A széleskörű pályaválasztási tájékoztató előtt Karnerné Pethő Katalin igazgatóhelyettes köszöntötte az érdeklődő szülőket és diákokat, majd rövid prezentáció segítségével bemutatta az intézményt, beszélt az iskola felépítéséről, a korszerűen felszerelt szaktantermekről, a könyvtárról az oktatási-nevelési feladatok mellett zajló iskolaéletről, a diákönkormányzatról, az iskola alapítványáról.
Ezt követően Egyházi Andrea gyakorlati oktatás-vezető a leánykollégiumot, majd az egyes szakközépiskolai szakirányokat ajánlotta a jelenlevők figyelmébe.
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium képzési struktúráját szakközépiskolai és szakiskolai alapképzés, szakképzés és iskolarendszeren kívüli szak- és felnőttképzés alkotja.
A leendő első osztályos tanulók a négy éves közgazdasági gimnázium, a vállalkozás-pénzügyi, a gazdasági informatikus, az üzleti kommunikáció és az öt éves idegenforgalmi szakirányok közül választhatnak. Az iskola valamennyi szakirányára fiúk, lányok jelentkezését egyaránt várják, kollégiumi elhelyezést saját kollégiumaikban tudnak biztosítani.
Az intézmény több akkreditált vizsgarendszernek is helyet ad: ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány)-vizsgahely, EBCL (Egységes Európai Gazdasági Oklevél)-vizsgahely és a Budapesti Gazdasági Főiskola bejelentett szakmai nyelvvizsgahelye.
- A szakközépiskolai alapképzésre jelentkezni a felvételi eljárás keretében február 15-ig lehet. A tanulók az általános iskolai eredmények alapján, a felvételi pontok kiszámításával kerülhetnek intézményünkbe. Külön felvételi vizsgát egyik szakunkra sem kell tenni. A pontok kiszámítása az ötödik év végi magyar nyelv, irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, a hatodik és hetedik év végi magyar, történelem, matematika, idegen nyelv, földrajz, biológia és a nyolcadik osztály első félévi magyar nyelv, matematika, történelem, idegen nyelv, földrajz és biológia jegyeinek összesítésével történik - mondta el Egyházi Andrea.
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tagintézményében (volt Mező) holnap délután 16 órától tartanak hasonló pályaválasztási fogadónapot, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
A képzésekről részletesebben és bővebben az iskola honlapján (www.papaiszakkepzo.hu) olvashatnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!