Losonc a Pápa Kupa győztese – a PELC negyedik helyet szerzett


2012-01-07 18:17:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Losonc a Pápa Kupa győztese – a PELC negyedik helyet szerzett főképe
22. alkalommal adott otthont Pápa városa és a Városi Sportcsarnok a nemzetközi serdülő labdarúgó teremtornának, vagyis a Pápa Kupának. Idén öt nemzet nyolc csapata lépett pályára 2x4-es csoportban, csoporton belül körmérkőzéses formában. Ebben az évben az 1996. január 1-én és utána született sportolók szerepelhettek. Az már a torna megkezdése előtt eldőlt, hogy nem lesz címvédés, hiszen a tavalyi bajnok Veszprém csapata a mai napon egy külföldi teremtornán vett részt. A pápai színeket Orovecz András U-16-os csapata képviselte, a fiatalokra ráfért volna egy kis siker, hiszen a nagypályás bajnokság őszi szezonjában túl sok babér nem termett számukra.

Az A csoportról:
Barót - Losonc mérkőzéssel rajtolt a kvartett, melyen a szlovákok magabiztos, háromgólos győzelmet arattak. A második összecsapáson bemutatkoztak a mieink is, Orovecz András együttese derekasan küzdött, végül a németek ellen gólnélküli döntetlent értek el, csakúgy mint második fellépésükön Losonc ellen, a másik ágon Leindefelde egy góllal jobbnak bizonyult Barótnál. A pápaiak alaposan összekapták magukat az utolsó csoportkörre, öt góllal terhelték meg az ellenfél hálóját, ami azt jelentette, hogy kis szerencsével még a döntőbe is bekerülhettek volna. Sajnos ez nem így lett, hiszen Losonc legyőzte Leinefeldét, a diadal előbbi gárdának a csoportelsőséget jelentette. A PELC fiataljai második helyen végeztek, így a bronzéremért küzdhettek.

„A” csoport
Barót – Losonc 0-3
Leinefelde - Pápai ELC 0-0
Leinefelde – Barót 1-0
Losonc - Pápai ELC 0-0
Pápai ELC – Barót 5-0
Losonc – Leinefelde 3-2

A csoport végeredménye:
1. Losonc 7 pont
2. PELC 5
3. Leinefelde 4
4. Barót 0

Az B csoportról:
Az FC Ajka mindjárt vereséggel kezdett, igaz a Schwetzingen elleni meccsen mindössze egy góllal kaptak ki. Kovászna győztesen hagyta el a játékteret, majd érthetetlen módon összeesett a játékuk, így a jól játszó Ajka 8-0-ra ütötte ki őket. A csoport utolsó párosítását ismét megnyerték a németek, ami a döntőbe jutást jelentette számukra. A második helyet Ajka csípte el, így a harmadik helyért a házigazdákkal kellett megmérkőzniük.

„B” csoport
Kovászna – Gorlice 2-1
Schwetzingen - FC Ajka 3-2
Schwetzingen – Kovászna 2-0
Gorlice - FC Ajka 0-2
FC Ajka – Kovászna 8-0
Gorlice – Schwetzingen 1-2

A csoport végeredménye:
1. Schwetzingen 9 pont
2. FC Ajka 6
3. Kovászna 3
4. Gorlice 0

A helyosztókról:
A hetedik helyért a csoportokban két nyeretlen Barót és Gorlice csapott össze, a nem túl sok izgalmat hozó találkozón két góllal a lengyelek nyertek. Jóval nagyobb iram és szebb játék kerekedett ki Leinefelde és Kovászna találkozásából, ahol az utolsó percben szerzett találattal Leinefelde örülhetett. A PELC – Ajka presztízsrangadón a sárga mezes hazaiak egy szabadrúgás után korán hátrányba kerültek, ezt követően a vendéglátóknak több egyenlítési lehetőségük is kimaradt, az Ajka pedig második kapuralövéséből ismét büntetett, amivel eldőlt a bronz sorsa.

7. helyért: Barót – Gorlice 0-2

5. helyért: Leinefelde – Kovászna 2-1

3. helyért: PELC - FC Ajka 0-3

Orovecz András értékelése
: A csoportot kis szerencsével meg is nyerhettük volna, végül a harmadik helyért játszhattunk, ahol az ajkaiaktól mindjárt az első percben gólt kaptunk. Ez rá is nyomta a bélyegét a további játékunkra, futnunk kellett az eredmény után, a védekezésünk is nyitottabbá vált. Ennek ellenére a helyzeteink megvoltak, ezeket azonban nem sikerült gólra váltani. Az alapozást még nem kezdtük el a tavaszra, ez meg is látszott, kissé fáradtan mozogtunk.

A fináléban a veretlen Losonc és a 100 százalékos Schwetzingen mérte össze erejét. 30 másodpercet követően máris betaláltak a losonciak, az, hogy nem sikerült kiegyenlíteni és a vezetést megszerezni, csakis saját maguknak köszönhetik a németek, ugyanis a legnagyobb helyzeteket is elpuskázták. Tíz perccel a vége előtt egy szabadrúgásból ismét a szlovákok ünnepelhettek, eldőlni látszott az arany sorsa. Csakhogy a németek ezúttal is igazolták közismert szívósságukat és győzni akarásukat, a 17. percben szintén pontrúgásból szépítettek. A hátralévő idő azonban így is kevésnek bizonyult, a 2012-es Pápa Kupa a 2009-es és 2010-es évhez hasonlóan ismét Losoncra került.

Matuska Jozef, a losonciak edzője szerint elsősorban nagy szívüknek köszönhetik a ma elért sikert.

- Rosszul kezdtünk, a román csapat ellen nagyon idegesen játszottunk, aztán egyre jobban sikerült felvennünk a ritmust. A döntőben a szerencse is mellénk állt, nagyon boldog vagyok. Nehéz volt a srácoknak a mai kupa, hiszen tornateremben nem is tudtunk készülni, a szívük jobban hajtotta őket, mint a lábuk. Lehetett látni, hogy nagyon akarnak, nem szerettek volna üres kézzel Szlovákiába hazatérni. A fiúk nevében szeretném megköszönni a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat, mindennel maradéktalanul elégedettek voltunk.

Döntő: Losonc – Schwetzingen 2-1

Különdíjasok
A torna legjobb játékosa: Fizel Robert (Losonc)
A torna legjobb kapusa: Szalai Kornél (Ajka)
A torna gólkirálya: Ferma Markus (Schwetzingen)
A legjobb pápai játékos: Simon Milán
A győztes csapat edzője: Matuska Jozef

A torna végeredménye:
1. Losonc
2. Schwetzingen
3. Ajka
4. PELC
5. Leinefelde
6. Kovászna
7. Gorlice
8. Barót

A tornát követően a pápai képviselők a mérkőző csapatok edzőivel játszottak barátságos mérkőzést, melyen a képviselők 6-4-es győzelmet szereztek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!