Rovástáblát avatott a Jobbik Tapolcafőn


2012-01-07 16:07:39  | cikk: mo  | 


Rovástáblát avatott a Jobbik Tapolcafőn főképe
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete rovástáblát ajándékozott a tapolcafőieknek – fogalmazott Orbán Imre a rovásírással készült településtábla avatórendezvényén ma délután. A párt helyi elnöke elmondta, ősszel fogalmazódott meg a gondolat, hogy a város két pontjára, a Győri úti bejárathoz, valamint Pápa-Tapolcafő Veszprém felőli bevezető szakaszához rovásírással készült településtáblákat állítsanak, hogy azok e két helyen hirdessék a magyarok gyökereit. A hatósági engedélyezési eljárás lezárulta és a táblák elkészülte után ma délután Ferenczi Gábor jobbikos országgyűlési képviselő leplezte le a Tapolcafőt jelölő táblát a településrész veszprémi végén. 
A politikus beszédében felidézte a rovásírás eredetét, majd hangsúlyozta, fontos, hogy ezen táblák jelezzék a településre érkezők számára magyarságunkat.
- Miközben 1920. június 4-én csonka Magyarország határait meghúzták a magyarellenes nagyhatalmak, addig a rovás az, ami összeköthet minket a határainkon túl élő nemzettestvéreinkkel. A rovás nem ismeri a határokat. A Kárpát-medencében számos helyen büszkén mutatják ezek a táblák összetartozásunkat. Ezenkívül még egy nagyon fontos dolgot jelképez számunkra. Azt, hogy egy táblaállítás mögött mindig egy adott közösség akarata jelenik meg. Mint ahogy mi is jelen vagyunk itt most olyanok, akik ezer szállal kötődünk szülőföldünkhöz, hiszünk a bajtársiasságban és hiszünk a közösségépítésben – fogalmazott Ferenczi Gábor, majd a Jobbik pápai elnökével közösen leleplezték a tapolcafői rovástáblát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!