Narancssárga riasztás lépett életbe a kistérségben


2012-01-06 11:20:12  | cikk: mo  | fotó: meteoline.hu  | 


Narancssárga riasztás lépett életbe a kistérségben főképe
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kistérségi figyelmeztető és riasztó rendszere szerint a szombat hajnali órákig a Dunántúl legnagyobb részén és a Duna vonalában viharos (60-85 km/h) széllökések kísérik az északnyugati szelet. A késő délelőtti óráktól a Dunántúl egyes részein (elsősorban Veszprém megyében, illetve Győr-Moson-Sopron, Fejér, Somogy, Tolna megye egyes részein) kisebb területen átmenetileg 90-95 km/h körüli széllökés is kialakulhat. Szombaton az esti óráktól havaseső, hó is kialakulhat elsősorban a Dunántúl északi felében – a jelentésben. 
A viharos erejű szél okozta problémákra a katasztrófavédelem is felkészült. Csillag István, a Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott vezetője elmondta, készenlétben állnak a problémák, esetleges károk elhárítására. Hozzátette, amennyiben nagyobb létszámú beavatkozásra lenne szükség, azonnal intézkednek. A megbízott parancsnok elmondta, a viharos szél fákat, nagyobb ágakat, különböző tárgyakat sodorhat az utakra. Csillag István hangsúlyozta, mind a járókelők, mind a gépjárművezetők fokozott figyelemmel közlekedjenek. A gyalogosok lehetőleg az épületektől távolabb haladjanak, hiszen a szél a tetőszerkezetet megbonthatja, cserepek, tetőelemek veszélyeztethetik a közlekedést. A megbízott kirendeltségvezető tájékoztatása szerint - tudósításunk megjelenéséig - vihar okozta károkhoz nem riasztották a tűzoltókat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!