Megkezdték a fenyőfák elszállítását


2012-01-06 10:16:18  | cikk: mo  | 


Január 6-a Vízkereszt napja. A hagyomány szerint ezen a napon bonthatjuk le a december 24-én állított karácsonyfánkat. A Városgondnokság munkatársai a mai nappal meg is kezdték az elhasznált  fenyőfák begyűjtését. A reggeli órákban elbontották a város adventi koszorúját, és elindultak a gyűjtőkocsik is. Bánhidi László, a Városgondnokság vezetője érdeklődésünkre elmondta, a lakótelepeken lehetőleg a szemetes konténerek mellé helyezzék ki a kidobott karácsonyfákat. Az egyes utcákban pedig, amennyire lehetséges, igyekezzenek egy helyre gyűjteni a fenyőfákat. Bánhidi László kihangsúlyozta azt is, a legfontosabb, hogy a fákat úgy helyezzék el, hogy azok az úttest forgalmát ne zavarják. A Városgondnokság vezetője megjegyezte azt is, ma még kevesebb a  kidobott karácsonyfa, dömpingre hétfőtől számítanak. A Városgondnokság munkatársai mától folyamatosan, három autóval járják a város utcáit, lakótelepeit. Az elhasznált fenyőfákat depóba gyűjtik, majd felaprítják azokat. Az összeaprított fanyesedékből pedig fűtési energiát állítanak elő.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!