Véber György másoknak is tartozik – a tréner megszólalt


2012-01-05 13:18:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Véber György másoknak is tartozik – a tréner megszólalt főképe
Tegnap jelent meg a borsonline.hu hasábjain, hogy a Lombard Pápa korábbi edzője, Véber György nyolcadik éve 6,2 millió forinttal tartozik korábbi újpesti csapattársának, Brockhauser Istvánnak. A mai hírek szerint a tréner korábbi munkahelyén, Mosonmagyaróváron is adósságokat halmozott fel, egy újságírónak több százezer forinttal tartozik. A cikk olvasása után többen is a bulvárlaphoz fordultak, hogy jelezzék: az edző nekik is jelentős összeggel tartozik. Egy mosonmagyaróvári újságíró szerződéssel bizonyítja, hogy 2008. május 21-én tíz napra 320 ezer forintot adott kölcsön a helyi futballcsapatot edző Vébernek, ám a szakember azóta sem törlesztette az adósságát. A szenvedő fél, aki a kényelmetlenségek elkerülése végett kérte, hogy a neve ne jelenjen meg, elárulta: mivel az edzőnek sem bejelentett lakcíme, sem adószáma nem volt, jogi úton nem tudta behajtani a tartozást. A sajtóban dolgozó férfi – akárcsak Brockhauser – Véber legutóbbi munkaadójától, Bíró Pétertől, a Lombard Pápa tulajdonosától kért segítséget, de a kapusedzővel ellentétben ő egy fillért sem kapott vissza a kölcsönadott pénzéből.
– Akkor kerültünk közelebbi kapcsolatba, amikor Gyuri Mosonmagyaróváron volt edző – árulta el a férfi. – A szakember megnyerő stílusával beférkőzött a bizalmamba, és habár tudtam, hogy több millió forinttal tartozik Brockhausernek, én is kölcsönadtam neki. Lakásvásárlás előtt álltam, ezért tudta, hogy van pénzem. Azt mondta, nehéz helyzetben van, mert egy nagyobb tartozást és annak kamatait kellene törlesztenie, én pedig segítettem neki. Habár szerződést is írtunk, amikor átnyújtottam neki a bankjegyeket, már tudtam, hogy hülyeséget csináltam. Azóta sem tudom behajtani rajta a pénzem…
Véber (akit tavaly októberben menesztett a Lombard Pápa NB I-es csapata) nem tagadta a tartozást, és azt üzente: mindenkit kifizet majd, ha ismét lesz állása.
– 2005 és 2008 között nem volt munkám, elváltam, s anyagilag megcsúsztam – vallotta be a tréner. – Nem banki kölcsönt vettem fel, hanem más megoldást kerestem, és ennek máig nyögöm a durva kamatait. A kölcsönkért pénzeket nem drogra vagy játékgépezésre költöttem, a tartozásaimat fizettem belőle vissza. Már sok adósságomat letudtam, ám még vannak elmaradásaim. Ha jobbra fordul a sorsom, minden tartozásomat rendezem.

(borsonline.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!