Jobbik: a kormány politikája nyugdíjas ellenes


2012-01-04 16:48:45  | cikk: mo  | 


Jobbik: a kormány politikája nyugdíjas ellenes főképe
Sajtótájékoztatón bírálta a kormányzati kommunikációt Orbán Imre ma délelőtt. A Jobbik helyi szervezetének elnöke úgy fogalmazott, az előző és a jelenlegi kormány is céltáblának tekinti a rokkantnyugdíjasokat. A politikus a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság és a KSH adataira hivatkozva azt állítja, a kormányzati kommunikáció hazug és álszent, a politikai vezető réteg pedig nyugdíjas ellenes. 
Orbán Imre úgy fogalmazott, a kormány nyugdíjreformja nem szól másról, mint a legelesettebb rétegek megsarcolásáról. A Jobbik helyi elnöke szerint a kormány közel 800 ezer rokkantnyugdíjasról beszél, holott Magyarországon a rokkantnyugdíjasok aránya a teljes népességhez viszonyítva 5,9 %, vagyis 337.600 fő. 
- Nemzetközi gyakorlat, hogy a korbetöltött rokkantnyugdíjasokat az öregségi nyugdíjasok közé sorolják, kivéve Magyarországon. 2011-ig a rendszer az öregségi nyugdíjkorhatárt elért rokkantnyugdíjasokat továbbra is rokkantként kezelte, s nem nyugdíjasként, ezért tűnhetett úgy, hogy Magyarországon kétszer annyi a rokkantnyugdíjasok száma, mint más európai országban – fogalmazott Orbán Imre. 
A jobbikos politikus nehezményezte azt is, hogy az egészségkárosodottaknak szinte semmilyen érdekérvényesítő lehetősége nincsen. 
- Nem az a kérdés, hogy rokkant-e valaki vagy nem. Hanem az, hogy aki kiesik a rendszerből, az ténylegesen el tud-e helyezkedni? Adottak-e ehhez a megfelelő jogszabályok, hagytak-e átfutási vagyis türelmi időt a rendszerből kiesőknek, vagy elveszik a rokkantnyugdíjukat és így kikerülnek majd a munkaerőpiacra? További kérdés, hogy a munkaadók felkészülte-e a mozgásukban korlátozottak valamint a rehabilitáció után munkába kényszerített emberek fogadására – tette fel kérdéseit a politikus. 
Orbán Imre hozzátette azt is, az a rokkantnyugdíjas ellenes politika, melyet a kormányzat folytat, további tragédiákhoz fog vezetni. Minden bekövetkezett tragédiáért felelősség terheli azokat a képviselőket, akik asszisztálnak ehhez a politikához.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!