Véber György Pápán is törlesztette többmilliós tartozását


2012-01-04 11:51:49  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: borsonline.hu  | 


Véber György Pápán is törlesztette többmilliós tartozását főképe
Véber György 6,2 millió forinttal tartozik egykori újpesti csapattársának Brockhauser Istvánnak – írja a borsonline.hu. A legutóbb Pápán edzősködő szakember még 2004-ben – amikor Mészöly Géza mellett pályaedzőként irányította az Újpestet – kért kölcsön barátjától hét és fél millió forintot, ám azóta mindössze egymillió körüli összeget törlesztett, azt sem mindennapi körülmények között. A kétgyermekes, korábbi válogatott kapus, Brockhauser évekig várt a pénzére – hiába. Aztán 2010 augusztusában, amikor megszűnt a munkahelye a Honvédnál, megelégelte, hogy jogi úton sem tudja behajtatni a kölcsönt, és végső elkeseredésében a Lombard Pápa tulajdonosához, Bíró Péterhez fordult segítségért. Az akkoriban Vébert edzőként foglalkoztató üzletember készséges volt, és hírek szerint Véber prémiumának egy jelentős részét folyamatosan Brockhausernek utalta át. Amióta a korábbi újpesti közönségkedvencet menesztették az NB I-es csapattól, a törlesztés ismét szünetel.
– Mielőtt bárki azt hinné, hogy ez az ügy is hozzájárult Véber György pápai menesztéséhez, azt ki kell ábrándítanom – jelentette ki Bíró, a Lombard Pápa tulajdonosa. – A szakmát ugyanis sohasem kevertem össze a magánéleti problémákkal. A történethez annyi közöm van, hogy közvetítőszerepet vállaltam a két fél között, és amíg Gyuri nálunk dolgozott, István többé-kevésbé megkapta a részleteket. Ha mégsem történt törlesztés, akkor az azért volt, mert megbeszélték egymással. Arról nem tudok, hogy azóta miként kezelik a problémát.
A bulvárlap megkereste Vébert és Brockhausert is, ám – miközben egyikük sem tagadta a történetet – mindkét korábbi újpesti futballista azzal hárította el érdeklődésüket, hogy az ügy nem tartozik a nyilvánosságra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!