Négy öngyilkosság az év végén


2012-01-03 19:11:27  | cikk: HuHa  | 


Négy öngyilkosság az év végén főképe
Négy rendkívüli haláleset történt az év utolsó napjaiban a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén – mondta el hírportálunknak Császárné Elek Veronika alezredes, akitől az év végi - rendőrség hatáskörébe tartozó - eseményekről érdeklődtünk. A kiemelt megelőzési főelőadó azt is elmondta, a szomorú haláleseteken kívül, nem történtek különleges rendőri intézkedést igénylő cselekmények karácsony és szilveszter idején.
-Az átlagosnál nem volt több jogsértés az év utolsó napjaiban. Ez annak is köszönhető, hogy a kapitányság felkészült az év végi ünnepekre, és fokozott rendőri jelenlétet biztosított a közterületeken és a frekventált helyeken – mondta az alezredes.  A közlekedésieknek ittas kerékpárosokkal és gépkocsivezetőkkel szemben kellett intézkedniük az ünnepek idején és balesethez is riasztották őket. A bűnügyi osztály munkatársai pedig főként vagyon elleni cselekmények és garázdaság ügyében indítottak eljárást.
-Elektromos kerékpárt loptak el, gépkocsit törtek fel, egy telekről kerítéselemeket tulajdonítottak el, néhány pápai és falusi szórakozóhelyen pedig verekedés miatt kellett intézkedniük rendőreinknek – sorolta az év végi eseményeket Császárné Elek Veronika. Az alezredes arról is szólt, hogy szilveszterkor pirotechnikai eszközzel való visszaélésről, illegális értékesítésről és szabálytalan felhasználásról nem szerzett tudomást a rendőrség, viszont még az ünnep előtt lefoglaltak több mint kéttucatnyi petárdát egy fiataltól.
-Még december 16-án figyeltek fel a Készenléti Rendőrség munkatársai egy fiatalokból álló csoportra a Kossuth utcán, akik a rendőröket meglátva próbáltak elszaladni. A rendőrök utolérték őket és az egyik fiatal táskájában huszonnyolc darab petárdát találtak, amit lefoglaltak.
Az év vége ezúttal sem telt el tűzeset nélkül. Pápán és Bében egy-egy melléképület gyulladt ki, a bébi tűz átterjedt a lakóépület tetőszerkezetére is, ezért ezzel az esettel kapcsolatban büntetőeljárás is folyik. Az alezredes azt is elmondta, négy öngyilkosság történt az év utolsó napjaiban pápa környéki településeken, melyeket közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgál a kapitányság.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!