Sok volt az ittas fiatal az ünnepek alatt


2012-01-03 10:21:18  | cikk: mo  | 


Meglehetősen csendesen teltek az ünnepek a pápai tűzoltóságon – tudtuk meg a katasztrófavédelem illetékesétől. Információink szerint sem karácsonykor, sem szilveszterkor az ünnepekre jellemző káresetek nem jelentkeztek. Az ilyenkor gyakori adventi koszorú és karácsonyfatűz szerencsére nem adott feladatot a pápai lánglovagoknak. A kivonulások számában sem mutatkozott eltérés egy átlagos hétvége riasztási adataihoz képest. A katasztrófavédelem munkatársa arról tájékoztatott, december 26-án – eddig ismeretlen okokból – egy kanapé égett ki egy bakonyszentlászlói családi házban, 28-án pedig egy 250 nm-es tároló építmény gyulladt ki Bében, melynek eloltására négyes kiemelt fokozatot rendeltek el, a helyszínen 11 gépjármű végezte a kármentést. A tájékoztatóból kiderült, 2012. január elsején egy tapolcafői melléképület égett ki. Az ünnepek alatt jelentkező káreseteknél egy esetben sem történt személyi sérülés – fogalmazott a katasztrófavédelem illetékese. 
A Pápai Mentőállomáson mozgalmasabban teltek az ünnepek. A kivonulások száma karácsonykor körülbelül 15 százalékkal emelkedett. Az ünnep két napján a hagyományos belgyógyászati megbetegedések mellett ittas állapotban lévő személyekhez riasztották a mentőket – mondta el az állomás vezetője. Kürti József a szilveszteri esetek kapcsán elmondta, december 31-én 12 alkalommal riasztották az ügyeletet. A mentőállomás vezetője arról számolt be, szilveszterkor több esetben földön fekvő személyekhez, 14-15 éves részeg fiatalokhoz, csaknem alkoholmérgezés közelében lévő személyekhez hívták ki a mentőket. Kürti József megjegyezte azt is, petárda okozta sérüléssel nem találkoztak. Január elsején azonban több pszichiátriai beteghez vonultak ki, az év első napján több személy kísérelt meg öngyilkosságot.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!