2012 a Hit éve a katolikus egyházban


2012-01-01 08:36:39  | cikk:  | 


2011 a Család éve volt a katolikus egyházban. A tematikus esztendő keretében nagyon sok programot szerveztek Pápán is. Minden plébánián volt például családi nap, ahol kicsik és nagyok kézműves foglalkozásokon, közös játékokban vehettek részt.  A hívek összefogását jól példázta a júliusi élő rózsafüzér zarándoklat, melyen a városban és környékén élő családokért, a magyarság szellemi, lelki és hitbéli megújulásáért imádkozott a több száz résztvevő. Nagy öröm volt a Házaspárok útjának felszentelése a Szent József kápolnánál, ahol azóta is gyakran imádkoznak, énekelnek, elmélkednek együtt csoportok, baráti közösségek. A Mária rádió pápai stúdiója is ebben a kápolnában van, az önkéntesek áldozatos munkáját dicséri a sok hallgatói visszajelzés - mondta Patyiné Buzás Judit, aki a programok szervezésében a rádió pápai műsorának főszerkesztőjeként  és az imacsoport vezetőjeként is sok feladatot vállal.
A 2011-es évet, a Családok évét Pápán pénteken délután ünnepi szentmisével zárták a Szent József kápolnában.  Mail József apát szentbeszédében elmondta, hogy XVI. Benedek pápa 2012. október 11-től, a II. Vatikáni zsinat 50. évfordulóján meghirdette a Hit évét, melynek témája az új evangelizáció lesz. Ennek lényege a hit megélése és továbbadása. A II. Vatikáni zsinat fő célkitűzései közt szerepelt az egyház belső életének megújítása, a testvérek egyházba való hívása-visszahívása és a világgal való párbeszéd. Mindezek a célok, feladatok érvényesek ma is - hangsúlyozta dr. Mail József.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!