Rekordlétszám az idei szilveszteri futáson


2011-12-31 18:06:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rekordlétszám az idei szilveszteri futáson főképe
A Fő téren zajló rekonstrukciók miatt az új helyszínhez az évszakhoz képest remek időjárás párosult ma délután az óév utolsó sporteseményéhez, a szilveszteri futáshoz. Öt korcsoportban összesen 235-en gondolták úgy, hogy az esti mulatság előtt futócipőt húznak és teljesítik a rájuk szabott távot. Korcsoporttól függően egy vagy két kört kellett teljesítenie a futóknak a Polgármesteri Hivatal – Fő utca – Deák Ferenc utca - Major utca – Bástya utca – Petőfi Sándor utca – Márton István utca útvonalon. A versenyt a népi hagyományokat felelevenítve a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület ostormenete vezette fel, majd elrajtolt az 1999-ben és utána születettek népes mezőnye.
- Nagyon elégedett vagyok az idei versennyel, hiszen nagyon sok nevező volt és az időjárás is kegyes volt hozzánk - mondta Tóth Péter sportszervező. A legtöbben a 13-18 év közötti kategóriában adták le nevezésüket, de a 12 év alattiak korcsoportjában is közel 70-en álltak rajthoz. Mind az öt korcsoport és mindkét nem 1-3. helyezettjei érem és tárgyjutalom díjazásban részesültek, illetve azok a pápai sportszervezetek, akik legalább 20 főt mozgósítottak, 20 - 20 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt kaptak. Sok egyesületet illetve baráti közösség nevezett, ezek összesítése a napokban készül el, a teljesség igénye nélkül talán a Pápai Játékvezetői Csoport tagjai, az iskolai diáksport körök, a természetjárók voltak talán a legtöbben.
- Szerencsére sikerült az előírt létszámot teljesíteni – vélekedett Gyürüsi Gábor, a Pápai Játékvezetői Csoport elnöke. Külön öröm számunkra, hogy Bors József első, míg Schnellbach Imre második helyezést ért el kategóriájában, gratulálunk nekik. Ezúton köszönöm a részvételt az alábbi játékvezetőknek, rokonoknak és ismerősöknek: Horváth András, Szabó Róbert, Sztupák Tibor, Schnellbach Imre, Takács Ervin, Takács Tamás, Szepesi Mihály, Knapp Zsolt, Kovács Csilla, Gyürüsi Bence Botond, Szimicsek Dániel, Nedvesi Richárd, Bors József, Ákos Dávid, Wölfinger Ferenc, Simor Réka, Gátay Balázs, Gátay Szilárd, Gyürüsi Péter, Kálmán Kitti, Kálmán István és Poos Tamás.

A díjakat dr. Áldozó Tamás polgármester adta át, aki megköszönte a szervezők munkáját és a futók részvételét. A verseny után valamennyi résztvevőt egy pohár forró teára várt a rendezőség.

Eredmények:

1999-ben és utána született lányok
1. Marton Viktória
2. Vajda Alexa
3. Pődör Patrícia

1999-ben és utána született fiúk
1. Szokodi Csaba
2. Kun Dániel
3. Kun Balázs

1993 – 1998 között született lányok

1. Valler Rebeka
2. Kertész Réka
3. Fejes Fanni

1993 – 1998 között született fiúk

1. Kiss Gergő
2. Tóth Gyula
3. Tóth Csaba

1976 – 1992 között született nők
1. Süle Krisztina
2. Süle Szilvia
3. Szí Virág

1976 – 1992 között született férfiak

1. Horváth Áron
2. Schnellbach Imre
3. Oroszlán Zsolt

1975 – 1962 között született nők
1. Konczné Recska Henrietta
2. Szabó Bernadett
3. Mórocz Katalin

1975 – 1962 között született férfiak
1. Csébi Zsolt
2. Györgyi Péter
3. Balikó András

1961-ben és előtte született nők

1. Varga Mária
2. Polyák Istvánné
3. Fribert Jenőné

1961-ben és előtte született férfiak
1. Bors József
2. Polgár István
3. Kiss László

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!